Bunu yapanlar insan olamaz

Güncelleme Tarihi:

Bunu yapanlar insan olamaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2003 02:03

Adana'da eşi ve kızı dahil 5 kişinin yaşamını yitirdiği piknik alanı katliamının faili olduğu iddiasıyla günlerce gözaltında tutulup, olayın gerçek failleri belirlenince serbest bırakılan 27 yaşındaki Muharrem Kayan, büyük bir bunalımın eşiğinde. ‘‘Bu acı beni yıktı. Bu vahşeti yapanlar insan olamaz’’ diyen Kayan, sigara ve çaydan başka bir şey içmiyor ve yemiyor.

17 Eylül'de Sarıçam Ormanı'ndaki piknik alanında Hasan Ak, Cennet Kayan, Cennet Kayan'ın arkadaşı ve komşusu Serpil Sertbaş, av tüfeği ile öldürülmüş, ormanda bırakılan Cennet Kayan'ın 2 yaşındaki kızı Buse ile Serpil Sertbaş'ın 2 yaşındaki oğlu Çağrı da açlıktan yaşamını yitirmişti.

Serbest kaldıktan sonra, evini terk eden Muharrem Kayan, ölen eşinin babası Hüseyin Tokgöz'ün evinde kalıyor. Kayan, ‘‘Eve gidince ‘baba' diyen kızımın sesi, eşimin gülüşü aklıma gelecek, onların kokusunu hissedeceğim. Üzüntüden, kederden evimize gitmiyorum. Bu acı beni yıktı’’ dedi.

KARIMI KANDIRDILAR

Serbest bırakıldıktan sonra eşinin ve kızının mezarını ziyaret eden Kayan, öldürülenler arasında bulunan Hasan Ak ile karısının ilişkisi bulunduğu iddialarının doğru olamayacağını belirterek, şunları söyledi:

‘‘Bunalıma girdim. Günleri, ayları hatırlayamaz oldum. İçtiğim, sigara ve çay. Karım benden habersiz komşuya gitmezdi. Kaybolduğu gün hasta annesini ziyarete gideceğini söylemişti. Serpil onu kandırıp, götürmüş olabilir. Karım ve biricik yavrum komploya kurban gitti. Onları öldürüp suçu benim üstüme atmayı planladılar. Ama jandarmayı, adaleti kandıramadılar.’’

YIRTIK FOTOĞRAFIN SIRRI

19 Mayıs 1999’da evlendiklerini bildiren Muharrem Kayan, ‘‘Bizim mutlu bir evliliğimiz vardı’’ dedi. Kayan şunları söyledi:

‘‘Bir günlük ayrılığımız bile yok. Evimizdeki yırtık fotoğrafların nedeni de aramızdaki bir geçimsizlikten değil, benim işsizliğimdendi. İş bulamadığım, işsiz gezdiğim için sinirlenen karım fotoğrafları yırtmıştı. Kayınpederim bakkal dükkanı açmama yardım edince bu sorun da ortadan kalkmıştı. Karıma, masum yavruma hiç acımadan kıydılar. Bu vahşeti yapanlar insan olamaz. Allah cezalarını versin. Adaletin onlara en yüksek cezayı vereceğine inanıyorum.’’

Kayan, bundan sonraki yaşantısına nasıl yön vereceği sorusunu, ‘‘Şu anda hiçbir şey düşünecek halim, dermanım yok’’ diye cevaplandırdı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!