Bulgaristan'da kuş gribi paniği

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda kuş gribi paniği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2005 15:43

Romanya, Türkiye ve son olarak Yunanistan'da kuş gribi vakalarına rastlanması, bu üç ülkeyle sınır komşusu olan Bulgaristan'da paniğin artmasına yol açtı.

Haberin Devamı

Sofya'daki Ulusal Veterinerlik Servisi laboratuvarlarına, tahlil edilmek üzere ülkenin her yerinden ölü bulunmuş yüzlerce kanatlı hayvan leşi gönderiliyor. Sağlık Bakanlığı yetkilileri, halk arasındaki paniği “aşırı hassasiyet” olarak nitelendirirken, vatandaşları daha sakin olmaya çağırdı.

Ulusal Veterinerlik Servisi uzmanları da laboratuvarların tam kapasiteyle çalıştığını ve bugüne kadar yapılan analizlerde kuş gibi vakasına rastlanmadığını açıkladı.

Bu arada, Sağlık Bakanlığı'nın önerisi üzerine kurulan kuş gribi kriz masası da yarın ilk toplantısını yapacak. Toplantıda kuş gribinin resmi olarak tespit edildiği Yunanistan'dan kanatlı hayvan ve kanatlı hayvan ürünleri ithalatının yasaklanması konusunun ele alınacağı öğrenildi.

Toplantıda ayrıca Romanya, Türkiye ve Yunanistan sınır bölgelerinde kuş gribine karşı alınması gerekli tedbirler de tartışılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!