Bulgaristan'da bir Türk 40 kg. eroinle yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda bir Türk 40 kg. eroinle yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2006 10:32

Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Örgütlü Suçlarla Mücadele Servisi (NSBOP) ekipleri, başkent Sofya'da düzenledikleri bir operasyonda, Türk vatandaşı bir kişinin özel otomobilinde 40 kilogram eroin ele geçirdi.

İçişleri Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren NSBOP ekipleri, Sofya'da bir otelin kapalı otoparkına baskın düzenledi. Otoparkta bulunan ve otel müşterilerinden Mehmet Cincik'e (31) ait Türk plakalı Mercedes markalı otomobilde arama yapıldı. Aramada, otomobilin yedek lastiğinin içinde ve benzin deposunun içindeki özel bir bölmede 80 paket halinde toplam 40 kilogram eroin ele geçirildi.

Gaziantep doğumlu olan ve kendisini kakao tüccarı olarak tanıtan Cincik gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi. Uzun süredir Bulgaristan'a gelip giden Cincik'in içinde eroinin bulunduğu özel otomobiliyle son olarak iki gün önce Kapıkule'den Bulgaristan'a giriş yaptığı öğrenildi. Yetkililer, ele geçirilen eroinin piyasa değerinin yaklaşık 1.2 milyon avro olduğunu açıkladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!