Bulgaristan'da 5 kilo eroin ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda 5 kilo eroin ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 15:35

Bulgaristan'da iki ayrı gümrük kapısında düzenlenen operasyonlarda toplam 5 kilogram eroin ele geçirildi.

Haberin Devamı

Gümrükler Genel Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre, Bulgaristan-Sırbistan sınırındaki Kalotina gümrük kapısında, Sofya-Prag seferini yapan otobüsün yolcusu bir kadının üzerinde eroin ele geçirildi.

Gümrük memurları, davranışlarından şüphelendikleri 50 yaşındaki N.H adlı Bulgar vatandaşı kadının üzerini aradı. Kadının beline sardığı bir bezin içinde küçük paketler halinde toplam 3 kilogram eroin bulundu. Soruşturmanın çok yönlü sürdürüldüğünü belirten yetkililer, N.H'nin gözaltına alındığını açıkladılar.

Bulgaristan-Türkiye sınırındaki Malko Tırnovo gümrük kapısında da yine bir yolcu otobüsünde seyahat eden bir kadının üzerinde 2 kilogram eroin ele geçirildi. Eroin, diğer olayda olduğu gibi kadının belinde sarılı bir kuşağın içinde bulundu. Eroinle yakalanan ve soruşturma sürdürüldüğü için ismi açıklanmayan kadın yolcu ve birlikte seyahat ettiği bir arkadaşının gözaltına alındığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yetkililer, bu iki olayın, uyuşturucu kaçakçılarının özellikle son dönemlerde orta yaşın üzerindeki kadınları kurye olarak kullanmaya başladıklarını ortaya çıkardığını söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!