Bulgaristan Türkçe'yi zorunlu ders yaptı

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan Türkçeyi zorunlu ders yaptı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Birkaç sene öncesine kadar kanlı-bıçaklı olduğumuz, baskı ve zulümden onbinlerce soydaşımızın Türkiye'ye göç etmek zorunda kaldığı Bulgaristan'la, Todor Jivkov yönetiminin yıkılmasından sonra başlayan iyi ilişkiler, örnek ilişkilere dönüşüyor. Geçmişte yaşananlar için Türkiye'den Cumhurbaşkanlarının ağzıyla özür dileyen Bulgaristan'da 27 yıl aradan sonra büyük özlem gerçekleşti ve Türkçe okullarda zorunlu ders oldu.

Milli Hak ve Özgürlükler Hareketi Genel Başkanı Tahir Güner, soydaşlarımız için iki büyük sorunun çözüldüğünü belirterek, ‘‘Bizim yaptığımız teklifle 1999-2000 öğrenim yılında Türk dili, Türk azınlık için okullarda zorunlu ders olacak. Bulgarlar da isterlerse Türkçe derslerine girebilecekler. Tasarı halen Eğitim Bakanlığı komisyonlarında son şeklini alıyor. Böylece 27 yıl sonra bu özlem gerçekleşecek’’ dedi.

Razgrad Milletvekili Güner Tahir de, 8 yıldır bir türlü çözümlenemeyen Türkçe yayınların bundan böyle televizyon ve radyolarda serbest olarak yapılabileceğini açıkladı. Tahir, ‘‘Bulgar milli televizyon ve radyosunda azınlıklar dilinde programlar yapılacak. Bunu soydaşlarımıza müjdeliyoruz’’ dedi. Tahir bu konu ile ilgili yasanın Kasım ayında Meclis'ten geçirildiğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!