Bulgaristan Başmüftülüğü'nde 'zimmet' kavgası

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristan Başmüftülüğünde zimmet kavgası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2006 09:44

Bulgaristan Başmüftülüğü zimmete para geçirme skandalıyla sarsılıyor. Bulgaristan’da görev yapan yeni Başmüftü Mustafa Aliş Hacı, eski başmüftülerden Nedim Gencev’i, başmüftülük hesabından zimmetine para geçirmekle suçladı. Gencev ise para transferini doğruladı ancak transferin nedenini "parayı hırsızlardan korumak" olarak açıkladı.

Haberin Devamı

Hacı, Gencev’i, Başmüftülüğe ait olan yaklaşık 1 milyon levayı yasadışı yollarla almakla suçladı. Başmüftü Hacı, 17 Ocak 2006 tarihinde sahte belgeyle Gencev’in oğlu Nedim Hacınedim Gencev’in Başmüftülük hesabından 645 bin leva çektiğini öne sürdü. Hacı, 10 gün sonra da başmüftülüğün başka bir hesabından aynı şahsın 120 bin dolar çektiğini iddia etti.

Her iki transferin de Gencev’in başında bulunduğu "Uluslararası İslam Kültürünü Geliştirme Vakfı" hesaplarına yapıldığı ifade edildi.

"PARAYI HIRSIZLARDAN KORUMAK İÇİN TRANSFER ETTİM"

Gencev ise Bulgar basınına yaptığı açıklamada, para transferini doğruladı, ancak transferin yasal olduğunu savundu. Gencev, "Paraları, kurtarma amacıyla Yüksek Diyanet Kurulu’nun kararıyla transfer ettik. Hırsız, ’hırsızı yakalayın’ diye bağırıyor" dedi.

Öte yandan "karşı saldırıya" geçen Gencev, Hacı’nın, 29 Aralık 2005-9 Ocak 2006 tarihlerinde kendi akrabalarının firmalarına 200 bin leva transfer ettiğini iddia etti. Söz konusu vakfın başmüftülüğe ait olduğunu da belirten Gencev, "Bu paraları transfer ettik, çünkü bunları da çekip çalacaklardı. Ben bunları Müslümanlar için korudum" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!