Bulgar lider, ABD Büyükelçisi'nin Clinton'a şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Bulgar lider, ABD Büyükelçisinin Clintona şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2011 16:46

Bulgaristan'da ırkçı ve aşırı milliyetçi görüşleriyle tanınan ATAKA partisi lideri Volen Siderov, ABD'nin Sofya Büyükelçisi James Worlick'i ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'a şikayet ederek geri çekilmesini istedi.

Haberin Devamı

Volen Siderov, Clinton'a bir mektup göndererek Worlick'in diplomatlara yakışmayacak davranışlarda bulunduğunu ve geri çekilmesi gerektiğini ileri sürdü.

Siderov mektubunda, bir barda karşılaştığı Worlick'e, ABD'nin Bulgaristan'daki askeri üsleri için 2 milyar dolarlık fatura vermeye çalıştığını belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Ancak beklemediğim bir tepkiyle karşılaştım. Milletvekili olarak büyükelçiniz beni tehdit etti. Bana 'Seni yok ederim' dedi. Büyükelçiniz, 1300 yıllık tarihi olan devletimizin içişlerine defalarca müdahale etmeye çalışmıştır. Davranışları ABD'yi rezil etmektedir. Geri çekilmesini istiyoruz."

Bu arada BSP milletvekili ve eski İçişleri Bakanı Rumen Petkov da BTV adlı, özel bir TV kanalına yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçisi James Worlick hakkında ağır ithamlarda bulundu.

Haberin Devamı

"Hakkında soruşturma yapıldığı" gerekçesi ile Amerikan vizesi iptal edilen Petkov, bu konuyu basına açıklayan Worlick'i, "yalancı ve uyuşturucu bağımlısı" olarak nitelendirdi.

"Worlick bugünlerde ülkesine dönüyor. Bulgaristan'da ağustosu göremeyecek" diye konuşan Petkov, "ABD'nin onun gibi birini burada daha fazla tutmasının imkanı yok" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!