Bulgar Başbakanı'ndan İslamiyet'e saygı çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Bulgar Başbakanından İslamiyete saygı çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2006 17:29

Başta Danimarka ve Norveç olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri medyasında İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerin yayımlanmasıyla ortaya çıkan kriz giderek büyürken, Bulgaristan Başbakanı Sergey Stanişev, Bulgar medyasına İslamiyet'e ve Müslümanlara karşı saygılı olmaları çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

Medyanın haber ve yorumlarında İslamiyet'in kutsal değerlerine ve Müslüman topluluğun duygularına saygı göstermesi gerektiğini belirten Stanişev, “İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlere karşı dünyanın çeşitli ülkelerindeki Müslümanların gösterdiği tepki ve isyan duygularını anlayışla karşılıyorum. İnsanların dinleriyle kutsal değerleriyle alay etmek ve bunlara hakarette bulunmak kabul edilemez bir durumdur” dedi.

Basın özgürlüğünün “hakaret özgürlüğü” anlamına gelmediğini ifade eden Stanişev, “Demokratik toplumlarda basın özgürlüğü, hangi dinden olursa olsun inanan insanlara karşı bir güç olarak kullanılamaz” diye konuştu. Stanişev, Bulgaristan'ın farklı dinden insanların karşılıklı hoşgörü ve saygı ortamında yüzyıllardır beraber yaşadığı bir ülke olduğunu da vurgulayarak herkesin bu dengeye hassasiyetle yaklaşması gerektiğini bildirdi. Stenişev, mesajında Bulgar medya temsilcilerine hitaben de, “İslamiyet'e ve Müslümanların duygularına saygılı olun” uyarısında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!