Bülent Arınç Twitter'dan bildiriyor

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınç Twitterdan bildiriyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2012 13:33

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti İzmir İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Gençlik Kolları Kongresi’ne katılmak için Manisa’dan İzmir’e giderken, Twitter’dan vatandaşlara yol durumunu bildirerek, kazalara karşı uyardı. Arınç, ayrıca TCK'da tutuklu gazetecilerle ilgili önemli bir değişiklik yapılacağını belirtti.

Haberin Devamı

İşte Bülent Arınç’ın trafik uyarıları:

- Şu an Manisa'dan İzmir’e doğru gidiyorum. Hava yağışlı. Trafikte seyir halindeki tüm vatandaşlara dikkatli olmalarını tavsiye ediyorum.

- Umarım herkes trafiğe çıkarken gerekli tedbirleri alır. Aksi takdirde akşam saatlerinde trafik çileye dönüşebilir.

- Ankara'da bugün hava karlı. Yağış şu sıralar şiddetini arttırdı. Etraf şimdiden bembeyaz oldu.

Arınç vatandaşlara yaptığı uyarıların ardından Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı ve TCK’da tutuklu gazetecileri de ilgilendiren önemli değişikliklerinin yapılacağını belirtti.

- Arkadaşlar bugün 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü. Bazı eksikliklerine ve aksamalara rağmen ülkemizde iyi bir medya ortamı mevcut.

- Hür ve özgür bir ortamda, medyamız faaliyetlerini sürdürmektedir. Biz de hükümet olarak göreve başladığımız günden itibaren, medyanın daha hür ve özgür bir ortamda çalışabilmesi için ciddi çalışmalar yaptık

Haberin Devamı

- Basın Kanununu özgürlükçü bir bakış açısı ile yeniledik. RTÜK Kanununu geniş bir uzlaşma ile yeniden çıkarttık.

- Şuan önümüzde, halen tutuklu olarak bulunan gazetecileri de yakından ilgilendirecek, TCK'nın bazı maddelerinde değişiklik öngören bir çalışmamız da mevcut. İnternet medyasını ilgilendiren ve sektörün talepleri doğrultusunda hazırlanan bir başka çalışmamız daha var.

- İnşallah önümüzdeki günlerde bu çalışmaların da TBMM'nde kanunlaşacağını ümit ediyorum.

- Hükümet olarak en büyük arzumuz, başta gazeteciler olmak üzere, herkesin düşüncelerini serbet bir şekilde ifade edebilmeleri ve bunun önündeki tüm engelleri kaldırmaktır. Bu yönde bugüne kadar ciddi çalışmalar yaptık. Bundan sonra da bu çalışmaları sürdüreceğiz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!