Bulduğu 10 bin TL'lik çeki sahibine teslim etti

Güncelleme Tarihi:

Bulduğu 10 bin TLlik çeki sahibine teslim etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 10:53

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'nde tuhafiye dükkanı işleten 55 yaşındaki Muammer Camkıran, bir iş için gittiği Denizli'de bulduğu 10 bin TL'lik çeki kargoyla sahibine ulaştırdı.

Haberin Devamı

Tuhafiyeci Muammer Camkıran, dükkanına mal almak için 3 önce gittiği Denizli'de yolda ağzı açık bir zarf içinde 10 bin TL'lik çek buldu. Camkıran arkasındaki kaşeden çekin inşaat malzemeleri satışı yapan Bayram Kiremitçi'ye ait olduğu belirledi. Camkıran telefonla Kiremitçi'ye ulaştı. Kiremitçi, İzmir'den Muğla'nın Fethiye İlçesi'ne giderken, çekin otomobilinden rüzgar nedeniyle uçtuğunu, bunu aramalarına rağmen bulamadığını söyledi.

ÇEKİ KARGOYLA GÖNDERDİ

Camkıran, bunun üzerine çeki Kiremitçi'nin adresine kargoyla gönderdi. Çekin kendine ulaşması üzerine Kiremitçi, Camkıran'ı arayıp, 1000 TL ödül vermek istedi. Camkıran, bunu kabul etmedi. Bunun üzerine Kiremitçi, Camkıran'a bu defa da 15 gün Fethiye'de tatil önerdi. Fakat Camkıran, Kiremitçi'nin bu teklifini de reddetti.

Haberin Devamı

'İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM'

Bulduğu çeki sahibine teslim ederek örnek bir davranış sergileyen Camkıran, “Esnaflığın ne demek olduğunu hatta bu devirde bu sıkıntı da paranın ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Esnafın halinden, esnaf anlar. İnsanlık görevimi yaptım. Çok mutluyum. Bu bana yeter. Çek sayesinde, telefonla da olsa tanışmış olduk. Kiremitçi, Sarıgöl'e gelirse kendisini misafir etmek isterim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!