Bugünkü süreci ben başlattım

Güncelleme Tarihi:

Bugünkü süreci ben başlattım
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 1999 00:00

Haberin Devamı

Pkk'nın iki numaralı ismi Şemdin Sakık ile örgüt üyesi kardeşi Arif Sakık hakkında, idam cezası istendi. Diyarbakır 1 nolu DGM'de devam edilen dünkü duruşmada İçişleri Bakanlığı adına katılan avukat Fisun Tanrıöver, 33 erin şehit edilmesi olayı ile ilgili Şemdin Sakık hakkında maddi tazminat talebinde bulundu. Şemdin Sakık ise şunları söyledi:

‘‘Müdahil avukatın tazminat ödeme teklifini reddetmiyorum. Ancak böyle bir tazminatı kabul etmek, suçu kabul etmektir. Bu nedenle kabul etmiyorum. 1993 yılında sözde ilan edilen ateşkesin içinde ateş vardı. Bekaa'dan gelen talimatta 'Eylemleri durdurun, üzerinize gelirse misilleme yapın' denildi. Bu sözler telsizlerde kayıtlıdır. Ben Kulp'ta bulunduğum zaman bu talimatı sadece birliklere dağıttım. Ben bu olayın ne planlayıcısı, ne de uygulayıcısı oldum. Sadece Apo'nun kuryeliğini yaptım.

33 askerin şehit edilmesinden sonra Celal Talabani, Apo'ya giderek, 'Bu eylemi reddederseniz, özür dilerseniz, ateşkes sürer' dedi. Ancak, Apo kabul etmedi. Benim rütbem de yükseldi. Ben, Apo'nun talimatlarına rağmen 33 er eylemini gerçekleştirseydim, beni infaz ederdi. Çünkü o eleştirilere kapalı bir diktatördür. Ben, alacağım cezanın değiştirilmesi için mücadele vermiyorum. Ancak, akan kanın durması için verdiğim mücadele görülmelidir. Döktüğüm kan kadar, dökülecek kana engel oldum. Bugünkü süreci ben başlattım. Halkla bütünleşmek, yıktığımı onarmak istiyorum.’’

DGM savcısı Yavuz Şentürk, sanıkların devletin hakimiyeti altındaki toprakların bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylemlerde bulundukları gerekçesiyle TCK'nın 125'inci maddesi gereğince idam cezasına çarptırılmasını istedi. Duruşma ertelendi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!