Bugün ne oldu?

Güncelleme Tarihi:

Bugün ne oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 18:56

Türkiye bugün tarihinin en kanlı terör saldırısını yaşadı. 3 gün ulusal yas ilan edildi. 86 kişi öldü 186 kişi yaralandı. Siyasiler olayı kınayan açıklamalar yaparken Başbakan Davutoğlu 3 gün yas ilan edildiğini söyledi. İşte bugünün öne çıkan başlıkları…

Haberin Devamı

Bugün ilki saat 10.04’te Ankara Tren Garı önünde patlayan bomba sonucu 86 kişi öldü, 186 kişi yaralandı. İlk bilgilere göre 20 kişi hayatını kaybetti. Daha sonra açıklama yapan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu 86 kişinin hayatını kaybettiği bilgisini kamuoyu ile paylaştı.

Bugün ne oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Erdoğan, "Bu saldırıyı lanetliyorum. Her türlü terör eyleminin karşısındayız" dedi. Patlamanın ardından açıklama yapan HDP Eş Genelbaşkanı Selahattin Demirtaş, “Saldırı, Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır” ifadelerini kullandı.


Haberin Devamı

Bugün ne oldu

Saldırının ardından Ankaralılar yaralılara kan vermek için hastanelere koştu. Ankara'daki patlama sırasında mitinge katılmak üzara orada olan CHP Milletvekili Musa Çam yaşadıklarını anlattı. Çam, çok kısa arayla iki patlama olduğunu, önüne bir bilye düştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Bugün ne oldu

Saldırıyla ilgili olarak açıklama yapan AK Parti Milletvekili Mehmet Ali Şahin, “Ankara’da bir yürüyüş yapılırken çevrede de çok ciddi aramaların yapılması, bu tür eylemlerin meydana gelmemesiyle ilgili tedbirlerin alınması icabet ederdi” dedi.

Bugün ne oldu

İçişleri Bakanı Selami Altınok ise, “Güvenlik açığıyla ilgili hiçbir şey söz konusu değildir. miting alanına girilirken arama yapılacaktı. Miting alanı dışında zemin araması yapılmıştır. Güvenlik zaafiyeti olduğunu düşünmüyorum” açıklamasını yaptı.

Bugün ne oldu

Haberin Devamı

Ankara Tren Garı'nın önünde meydana gelen çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığı terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve liderler programlarını iptal etti. Başbakan Davutoğlu, terör saldırıları nedeniyle 3 gün ulusal yas ilan edildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!