Bugün kar yarın don

Güncelleme Tarihi:

Bugün kar yarın don
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2002 02:02

Türkiye, bugün Karadeniz üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlığı havanın etkisine giriyor. Günlerdir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altında kalan Türkiye, bugün de titreyecek.

Kar yağışı Marmara, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yer yer devam edecek. Bu bölgelerde yoğun kar yağışıyla birlikte dondurucu soğuk bekleniyor. Sıcaklıklar hafta boyunca Türkiye'nin batısı dışında, sıfır derecenin altında seyredecek. CNN Türk'de kendi yaptığı hava tahminlerini sunan meteoroloji mühendisi Bünyamin Sürmeli, bugün en yüksek sıcaklığın İstanbul'da -2, Ankara'da -7, Erzurum'da -13 ve Adana'da 2 derece olacağını söyledi. İstanbul'da bugün de yoğun kar yağışı bekleniyor.

YARINDAN SONRA KARDAN KURTULUŞ

Ancak Sürmeli'nin tahminine göre İstanbul, yarından sonra kardan kurtuluyor. Perşembe gününden itibaren İstanbul'da bulutlar da dağılmaya başlayacak ve hava sıcaklığı yükselerek, mevsim normallerine gelecek. Sürmeli, Sibirya üzerinden gelen ve İstanbul'da bugün etkili olacak soğuk ve yağışlı havanın merkezinin orta Avrupa olduğunu söyledi. Meteoroloji Bölge Müdürü Saffet Sarı da kar yağışının yarın zayıflayacağını söyledi. Hava sıcaklığının da önümüzdeki günlerde ağır ağır mevsim normallerine dönerek 4-5 dereceye çıkacağını belirten Sarı, İstanbul'da yarın gündüz 3, gece -3 derece sıcaklık beklediklerini anlattı. Kar kalınlığı ise dün Yeşilköy'de 27, Kurtköy'de 21 ve Sarıyer'de 16 santim oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!