Bugün Dünya Kız Çocukları Günü

Güncelleme Tarihi:

Bugün Dünya Kız Çocukları Günü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2013 02:04

Dünya Kız Çocuklar Günü’nün Türkiye’ye yansıması olan “Çocuk Gelinlere Hayır Ulusal Platformu”, bu özel güne ikinci kez dikkat çekiyor. BM kuruluşlarıyla birlikte düzenledikleri etkinliklerin ana meselesi bu yıl “Kız çocuklar eğitim almazsa ne olur?” olacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE, Küba ve Kanada’nın teklifi üzerine Birleşmiş Milletler (BM) tarafından kabul edilen 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü ikinci kez kutlanıyor. Dünya genelinde kızlar ile erkekler arasında süregiden ayrımcılığı önlemek amacıyla ilan edilen günün teması, bu yıl ‘eğitim’.

BÜYÜK ADAM, ÇOCUK GELİN

Türkiye’de her üç kadından biri 18 yaşın altında evlendiriliyor. İçişleri Bakanlığı rakamlarına göre; son üç yılda 18 yaş altında evlenenlerin toplam sayısı 134 bin 629. 18 yaşını doldurmadan evlenen erkek sayısı ise 5 bin 763. Reşit olmadan evlendirilen kız çocuklarının sayısı erkek çocukların sayısından 20 kat daha fazla. UNICEF’in 2012 verilerine göre 15 yaşın altındaki kız çocuklarının doğum esnasında ölme riski 20 yaşındaki kadınlara kıyasla 5 kat daha fazla.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!