Buffet ile yemek 650 bin dolara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Buffet ile yemek 650 bin dolara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 00:00

50 milyar dolarlık serveti ile dünyanın en zengin üçüncü adamı olan Warren Buffet ile bir kez yemek yiyebilmenin faturası 650 bin 100 dolara çıktı.

eBay açık artırma sitesinde iki yatırımcı Buffet ile yemek yiyebilmek için bu parayı ödemeyi kabul etti.

EBAY’da açık artırma ile belirlenen fiyata göre, iki yatırımcı, "finans sihirbazı" Warren Buffet ile bir kez yemek yiyebilmek için 650.100 dolar ödeyecek. 50 milyar dolarlık serveti ile "dünyanın en zengin üç numaralı adamı" olan Warren Buffet, yemek gelirini, San Francisco’da yoksullar ve evsizlere sosyal hizmetler sunan "Glide Vakfı"na bağışlıyor. Buffet ile birkaç ay önce ve yine açık artırma sonucu öğle yemeği yiyen Çinli bir iş adamı ise 600 bin dolar ödemişti.

HAZIRLIKLI OLACAĞIM: Son açık artırmanın galibi olan Mohnish Pabrai, Warren Buffet ile karşılaştığında son derece hazırlıklı olacağını söyledi. Pabrai, "Daha yemeğe gitmeden mönüye internetten bakacağım. Zaman israf etmek istemiyorum" dedi. Mohnish Pabrai, California’da 600 milyon dolarlık bir yatırım fonunu yönetiyor. 650 bin doların üçte ikisini Pabrai, kalan kısmını da açık artırma ortağı Guy Spier ödeyecek. Pabrai ve Spier, New York’taki ünlü "Smith & Wollensky Et Lokantsı"ndaki yemeğe ailelerini de götürecekler. Yemeğin tarihi henüz belirlenmedi.

YAŞAM LİDERİ: Pabrai, büyük bir mutluluk duyduğunu ve hayatı boyunca Buffet’ın yatırım tekniklerini öğrendiğini ve bunları yaşam içinde kullandığını söyledi. Pabrai, "Warren’ın en iyi tarafı yatırmcılığı değil, büyük bir yaşama liderlik etmesi" dedi. Mohnish Pabrai ve Spier, teklif sunan 72 kişi arasından öne çıktı. Buffet, açık artırma ile yemekleri beş yıl önce başlatmıştı. Buffet, "efsanevi yatırımcı" olduğu kadar, hayır kurumların yaptığı yardımlarla da biliniyor. Warren Buffet, daha şimdiden, servetini beş ayrı hayır kurumuna dağıtmaya başladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!