Bu yıl, ‘sandık yılı’ olacak

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl, ‘sandık yılı’ olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2002 01:39

DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, dün sabah, DYP milletvekilleri Hayri Kozakçığolu ve Celal Adan ile birlikte önce Başbakanlık Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü Bahçelievler 0-6 Yaş Çocuk Yuvası'na giden Çiller, çocuklarla oynayarak hediyeler verdi. Çiller 2 yaşından küçük çocukların arasında oturarak, ‘‘Minicik çocuklarımızın yeni yılının daha iyi olması için elbirliğiyle mücadelemize devam edeceğiz’’ dedi.

Daha sonra yine SHÇEK'e bağlı huzurevine giden Çiller, yaşlılarla konuşarak yeni yıllarını kutladı. Ezhar Seskır isimli bir huzurevi sakini, 1997'de Çiller'in yine huzurevine yaptığı ziyarette kendisiyle çekilmiş fotoğrafının yeraldığı gazeteyi gösterdi. Yaşlı kadın, Çiller'e ‘‘O zaman Başbakan Yardımcısıydınız. Bize SSK emeklilerinin de Bağkur'lular gibi rahat ilaç alabilmesi için söz vermiştiniz. Hayri Kozakçıoğlu da yanınızda not almıştı. Herhalde Hayri Bey o notu burada düşürdü. O zamandan beri hiç bir şey olmadı’’ dedi. Çiller de gülümseyerek, ‘‘İzin vermediler’’ yanıtını verdi.

Çiller daha sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi:

‘‘Çok zor 3-4 yılı geride bırakıyoruz. Depremler, sel felakleri, yeniden iktisadi krizler birbirini takip etti ve Türkiye dünyanın en hızlı küçülen, en fazla fakirleşen ülkelerinin başında geldi. Maalesef böyle bir toplumda büyüklerimize olan görevlerimizi en azından geleneklerimiz çerçevesinde yerine getiremedik. Yarın inşallah yeni bir başlangıç yapacağız. Yeni yıl bir seçim yılı, sandık yılı olacaktır.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!