Bu yarışma Türkiye'nin yeni pop starını bulacak

Güncelleme Tarihi:

Bu yarışma Türkiyenin yeni pop starını bulacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2003 02:05

Sesiniz çok mu güzel, yetmez. Aynı zamanda dans da mı ediyorsunuz, o da yetmez. Yayınlandığı 43 ülkede reyting rekorları kıran ‘‘Popstar Aranıyor’’ yarışması artık Türkiye'de. Doğan Music Company (DMC) ile bir yıllık kaset sözleşmesi yapacak olan, belki de dünyadaki pop star yarışması finalistleriyle ortak kaset çıkarma şansı bulacak olan Türkiye'nin ‘‘pop star’’ını, Türk halkı bulacak. Halk, sese de bakacak, özgüvene de. Ama önce karizma soracak!

Kaç kişi çıkıp da ‘‘Ben Türkiye'nin aradığı pop starım’’ der ve başvuruda bulunur ki? Öyle form yollamakla da olmuyor, hem rakipleriniz, hem de jüri önünde dans etmeniz, monolog yapmanız ve şarkı söylemeniz de gerekiyor. Üstelik elemeler yapılırken kameralar çekiyor sizi. Milyonların size gülmesi söz konusu!

Kaç kişi yapar bunu? Emin olun, binlerce. ‘‘Popstar Aranıyor’’ yarışması ispatladı bunu. Adana'dan, Samsun'dan, Malatya'dan, 3 bine yakın aday 43 ülkede yayınlanan ve ilk kez bu yıl Türkiye'de de düzenlenecek olan yarışmaya başvurdu. 4 kişilik jüri üyesi önünde, 7 ayrı şehirde ter döktü. ‘‘Türkiye'nin aradığı pop star benim’’ diyenler arasında yüksek lisans öğrencisinden, torun sahibi büyükanneye kadar çok farklı insan var.

Merter Green Park Otel'deki kamp yeri, güzellik yarışmalarını anımsatıyor. 4 günlük kamp süresince her gün eleme yapılıyor ve bu elemeler için ilginç bir taktik uygulanıyor.

Yapımcı Işıl Karpuzoğlu anlatıyor: ‘‘Adaylar her an jüri üyeleriyle birlikte. Sayıları gün içindeki performanslarına göre ikinci gün sonunda 50'den 25'e, üçüncü gün 18'e ve son gün de 12 kişiye düşürüyoruz. Elemeler için her günün sonunda, hepsinin bavullarını hazırlayıp, jürinin karşısına dikilmesini istedik. Kaybettiği açıklananlar, kalanların motivasyonunu düşürecek bir söz söylemeden evlerine gönderildi.’’

Bu akşam yayınlanacak ilk programda (4 Ekim Cumartesi, Saat 19.50) biz 3 bin kişinin elemelerini izlerken kamp bitmiş, pop star adaylarının sayısı çoktan 12'ye düşmüş olacak. Genel Koordinatör Gülümsün Saatçi, ‘‘Ama bu 12 finalistin kimler olduğunu öğrenmek için kasım ayına kadar beklemek gerekecek. Zaten Popstar Aranıyor yarışmasında asıl heyecan da o zaman başlayacak’’ diyor.

Kasım ayının ilk haftasında 12 aday İstanbul'da bir eve yerleştirilecek. Kamera, günün belirli saatlerinde çalışacak. İlk canlı yayın 15 Kasım'da. Bu canlı yayınla birlikte halk işin içine girecek ve telefonla yapılan oylamalar sonucu her hafta bir ‘‘pop star’’ adayı elenecek.''

Sunuculuğunu Seray Sever ve Osmantan Erkır'ın yapacağı programın 11. haftasında içeride bir kişi kalacak. DMC ile bir yıllık kaset sözleşmesi yapacak ve belki de dünyadaki pop star yarışması finalistleriyle ortak kaset çıkarma şansı bulacak olan kişi kim mi olacak? Tabii ki en yetenekli, karizmatik, star mayasına sahip kimse o. Bekleyip göreceğiz...

Ön elemeleri yapan jüri

Ahmet San
(Menajer-organizatör)

Deniz Seki (Pop müzik sanatçısı)

Ercan Saatçi (DMC Genel Müdürü)

Armağan Çağlayan (Medyapım Genel Müdür Yardımcısı)

Büyük organizasyon

Haldun Dormen Anadolu’dan toplanmış her şey heyecanlandırıyor beni. Ben jüride olmadığım için daha çok onları rahatlattım. Ders haricinde de benimle konuşmayı seviyorlar.

Deniz Seki Çok hırslılar. Samsun'da elenip, İstanbul'da yeniden seçmelere giren oldu. Beni şaşırtanlar da var. ‘‘300 bestem var’’ diyen oldu. ‘‘Nasıl yani’’ dedim.

Ercan Saatçi İşin sosyolojik kısmı çok etkiledi beni. ‘‘Filanca oldu, benim neyim eksik’’ diyorlar. Aralarında MBA öğrencileri de var. Seçimlerde sadece ses değil, vücut dili, elektriği, ışığı, her detay etkili oluyor.

Osmantan Erkır Yarışmanın formatını Türkiye'ye ben getirdim. Reyting rekorları kırıyordu 43 ülkede. Çok enerjik bir yarışma oluyor.

Ahmet Özden (Ses hocası): Beni şaşırtacak kadar iyiler. Değerlendirme yaparken şarkıyı kesemiyorsunuz bile. Yine de tüm eğitimi ham sesler olduklarının bilinciyle veriyoruz.

Armağan Çağlayan Bu bir pop star yarışması, ses yarışması değil. En önemli kısmı elemeler. O inatlaşmalar, çekişmeler, yaşananlar. Seyirci bunları da izleyecek.

Yıldız yaratan yarışma

43 ülkede düzenlenen Popstar yarışması yayınlandığı ülkelerde reyting rekorları kırıyor. Arjantin'de Bandana, Avustralya'da Bardot, Brezilya'da Rouge, Almanya'da No Angels, İngiltere'de Hear Say gibi albümleri 40 milyonu geçen çok sayıda pop müzik sanatçısı ve grubu yarattı.

YARIŞMACILAR HEYECANLI

Abidin ÖZŞAHİN (26)

Adana'dan katılıyorum. 10 yıllık bar müzisyeniyim. Yeteneğime inanıyorum. Star olursam, çizmemi çıkarmayacağım. Adımı değiştirmek isterler mi bilmiyorum ama ben memnunum. Bu arada ne olur Tarkan'a benziyor diye yazmayın.

Ceyda MAZALTO (23)

Londra'da müzik okudum. İngiltere'de bu yarışma yayınlanırken, hayat duruyor. Hep katılmayı hayal ederdim. Kamp giysilerini hazırlarken doğal olmalarına dikkat ettim ama eğer seçilirsem, tarz yaratırım. Jennifer Lopez gibi olmalı pop star dediğin.

Eser BAYAR (19)

Samsun Endüstri Meslek Lisesi Elektrik bölümü mezunuyum. Ama elektrikle işim olmaz. Futbol oynadım 8 yıl, onu da bıraktım. Bu camiada öyle insanlar var ki, hak etmeyen, onları görünce katıldım. Formu annem doldurup gönderdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!