Bu telefonlar zenginler için

Güncelleme Tarihi:

Bu telefonlar zenginler için
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2002 10:52

Dünyanın lüks cep telefonları üretecek ilk şirketi Nokia tarafından kuruldu. Pazartesi günü basına tanıtılan Vertu Ltd.'nin tasarladığı altın ya da platin kaplamalı cep telefonları, en az 20 bin dolardan (yaklaşık 27 milyar TL) satılacak. Paris'teki moda şov haftası etkinliklerinde tanıtılan telefonlar, "süper zengin" müşteri kitlesi için hazırlandı.

Haberin Devamı

Nokia'nın yan kuruluşu olarak faaliyet gösterecek olan Verdu marka cep telefonları, 2002'nin ortalarından itibaren ABD, Avrupa ve Asya'da zenginlere hitap eden lüks mağazalarda satılmaya başlanacak.

Piyasaya verilmek üzere hazırlanan ilk modelin satış fiyatı 21.240 dolar (28 milyar TL) olarak belirlendi. Şirket yetkilileri, dış yüzeyi platin kaplı olan telefonun safir kristal ekranı ve "bir Mozart senfonisi kadar pürüzsüz" ses kalitesi olduğunu belirtti.

Paris'te devam eden moda şov haftası etkinliklerinde tanıtılan telefonların, "süper zengin" müşteri kitlesi için hazırlandığı; özel saatler, otomobiller, giysiler için binlerce dolar harcayan bu grubun, 20 bin dolarlık telefonlara ilgi göstermesinin beklendiği ifade edildi.

Merkezi Londra'da bulunan Vertu ile ilgili çalışmaların beş yıldan beri gizli bir şekilde yürütüldüğü, ancak bundan sonra şirketin faaliyetlerini bağımsız olarak sürdüreceği bildirildi.

Daha önce Nokia'nın rakipleri, sınırlı sayıda üretilen ve yüksek fiyat etiketli bazı modeller piyasaya çıkarmıştı. Altın ve elmaslarla süslenmiş Motorola ya da altın kaplanmış Ericsson marka telefonların Ortadoğulu petrol şeyhleri arasında çok popüler olduğu biliniyordu. Nokia sadece lüks cep telefonu üretecek ayrı bir şirket kurarak bu pazarda farklı bir adım attı.

Nokia teknolojisi kullanılarak üretilen telefonları, yüksek kaliteli anten, mikrofon ve ekran gibi benzerlerinden ayıran bazı özellikleri var. Ayrıca telefonda, kullanıcıların seyahat, eğlence bilgileri alabildiği, dünyanın büyük kentlerindeki lüks oteller hakkında bilgi veren özel bir network'e bağlantısı bulunuyor.

İlk modeli platin ve 18 ayar, beyaz ve sarı altın kaplama olan Vetun'un gelecekteki modellerinin kıymetli taşlarla süslü olabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!