Bu söze sululuk hafif kalır

Güncelleme Tarihi:

Bu söze sululuk hafif kalır
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 00:00

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Afyonkarahisar’da 25 şehidin verildiği patlamanın nedenleri arasında, “Merak saiki ile ele alınan bir el bombasının patlama ihtimali” olduğunu da söyleyen ve kendisine “sululuk” eleştirisi yapan Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Orada herkes uzmandı, merak saiki ile pim mi çekilir? Düşünün ben de Başbakan’ın cebine pimi çekilmiş bir el bombası koyuyorum ve patlayacak, patlamayacak diye mi bekliyoruz. Bu söze sululuk hafif kalır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Başbakan’ın kendisini doğruladığını savunan, 25 şehidin sorumlularının ortaya çıkmasını istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sorularımızı şöyle yanıtladı:
Hükümet doğruyu söylemeli
- Bu sözlerimle özel bir yere varmak istediğim yok. Varmak istediğim tek yer, 25 şehidimizdir, 25 ana kuzusu askerin niçin öldürüldüğünün ortaya çıkarılması, gerçeği kamuoyunun bilmesini sağlamaktır. Hâlâ sabotaj ihtimali en yüksek. İstediğimiz hükümetin doğruları söylemesi. Sabotaj da olabilir ve gene sorumluları bulunur, bulunmalı. Sorumlular ortaya çıkarılmak zorunda. Kaza ise daha vahim bir durum. Bunun gizlenmemesi lazım. Çünkü bu hükümet yalan söyleyen, yalancılığı bütün dünyada bilinen bir hükümet. Düşen uçağın neden düştüğünü biz bilmiyoruz, ama İsrail biliyor, Amerika biliyor, İngiltere biliyor. Uludere’de vatandaşlarımızın nasıl öldürüldüğünü, istihbaratın nereden geldiğini dünya biliyor biz bilmiyoruz.
Valiyi eleştirecek miydi?
- Hükümet ısrarla olayı küçümsemeye, sıradanlaştırmaya çalışıyor. Bakanı çıkıyor, ‘Hindistan’da Pakistan’da da olabilir’ diyor. Bunlar doğru açıklamalar mı? Şimdi Başbakan o bakanı eleştiriyor. Ben eleştirmeseydim eleştirecek miydi? Ben, ‘O hediye alışverişi en iş beyler’ diye sormasaydım Başbakan o valiyi de eleştirecek miydi? Oturup kalksın başbakan, kendisine etik değerlere çektiğim için bana teşekkür etsin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!