Bu sendrom uykusuz bırakıyor

Güncelleme Tarihi:

Bu sendrom uykusuz bırakıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2010 11:17

Kişiyi uykusuz bırakarak sabah yorgun uyanmasını sağlayan, iş performansını düşüren, dikkat eksikliğine neden olan Huzursuz Bacak Sendromu'nun nedenleri, nasıl oluştuğu, hangi duygularla beslendiği ve nasıl tedavi edildiğini uzmanlar bu akşam ÜLKE TV'de 'İyi Bak Kendine' programında Uğur Canbolat'a değerlendirecekler.

Haberin Devamı

Huzursuz Bacak Sendromu nedir, ayaklarda ve bacaklarda nasıl ortaya çıkar? İğneleme, yanma, , ağrı, karıncalanma, elektriklenme ve uyuşma şeklinde tariflenen Huzursuz Bacak Sendromu kimlerde görülür? Gün içinde azalıp uyku sırasında ortaya çıkmasının sebepleri nelerdir? gibi soruların cevaplarını uzmanlar bu akşam İyi Bak Kendine programında Uğur Canbolat'a değerlendirecekler.

Huzursuz Bacak Sendromu neden uykusuzluğun önemli bir nedenidir? Uyku sırasında mı ortaya çıkar gün içinde görülür mü? Bu rahatsızlığın tanılanmasında hangi disiplinler birlikte çalışmalıdır? Huzursuz Bacak Sendromuna eşlik eden başka psikiyatrik hastalıklar var mıdır? gibi konuları bu akşam etraflıca ele alacak olan İyi Bak Kendine programının konukları NPİSTANBUL Nöropsikiyatri Merkezi'nden Nöroloji Uzmanı Dr. Güneş Pay ve Memory Center Nöropsikiyatri Merkezi'nden Psikiyatri Uzmanı Dr. Barış Önen Ünsalver olacaklar.

Haberin Devamı

Huzursuz Bacak Sendromu yaşayan kişiler neden yatakta sürekli bacaklarını haraket ettirmeleri, sallamaları, ovuşturmaları, hatta çoğu kez ayağa kalkıp evin içinde dolaşmalarının anlamı nedir? Toplum içinde görülme sıklığı nedir? Kadınlarda sık görülmesinin nedenleri nelerdir? İğnelenme, yanma, çekilme, ağrı, karıncalanma, elektriklenme, uyuşma gibi ifade edilen Huzursuz Bacak Sendromu tedavi edilir mi? Nöroloji ve Psikiyatri biliminin birlikte tedavi etmesi ne gibi avantajlar sağlar? Psikoterapi etkili midir gibi konuların ele alınacağı programda canlı bağlantılar ile seyirci soruları alınacak, 'iyibakkendine@ulketv.com.tr' adresine gelen e posta soruları da stüdyo konuğu uzmanlar tarafından cevaplandırılacak. 0216 633 06 96 nolu danışma hattını arayıp isim ve sorusunu bırakanlara da cevap verilecek.

Programın PSİKOGÜNDEM bölümünde tanınmış Psikiyatri Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan; Devlet Bakanı Delma Aliye Kavaf dizilerde sıkıntı yarattığı belirtilen bazı sahnelerin kontrolü için 'Ebeveyn İzleme Kurulu' oluşturulmasını yönündeki açıklamasını değerlendirecek. Dizilerdeki hem muhafazakar aile yapımızda hem de değerler sistemimizin erozyona uğraması noktasında sıkıntı yaratan sahnelerin psikolojik etkilerin nasıl olduğunu İyi Bak Kendine programına değerlendirecek.

Haberin Devamı

Uğur Canbolat'ın hazırlayıp sunduğu Ayhan Pala'nın yönetmenliğini yaptığı kendine iyi bakmak isteyenlerin, modern insanın sorunlarına dair yeni arayışlar bulan yeni çözümler üreten ekranların 'Koruyucu Ruh Sağlığı' programı İyi Bak Kendine bu akşam saat 23.30'dan sonra ÜLKE TV'de..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!