Bu sefer cezaevinde 195 gün yatacak

Güncelleme Tarihi:

Bu sefer cezaevinde 195 gün yatacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2011 16:46

SAMSUN’da, hakkında çek kanununa muhalefet suçundan toplam 195 gün hapis cezası bulunan kalp ve beyin tümörü hastalıklarından ameliyatlı, görme engelli ve yürüme güçlüğü çeken 53 yaşındaki Saliha Salkılıç yakalanarak cezaevine gönderildi. Salkılıç Ocak 2011 tarihinde de aynı suçtan yine tutuklanmıştı.

Haberin Devamı

İlkadım İlçesi’nde oturan 32 yaşındaki Yasemin Salkılıç ile bir arkadaşı, şeker hastalığı yüzünden 3 yıl önce gözlerini kaybeden ve beyin tümörü ile kalp hastalığından ameliyat olan ve yürüme güçlüğü çeken annesi Saliha Salkılıç’ın üzerine bir giyim mağazası açtı. Ardından da Saliha Salkılıç’ın adına bir bankadan çek defteri alındı. Genç kadının ortağı yaptığı alışveriş karşılığında verdiği çekleri ödemeyince Saliha Salkılıç hakkında davalar açılmaya başlandı. Salkılıç, çek kanununa muhalefet suçundan Bafra Asliye ceza Mahkemesi’nce 45 gün, Samsun 1’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 150 gün olmak üzere toplam 195 gün hapis cezasına çarptırıldı. 19 bin 500 TL’lik borcu ödeyemeyince hakkında yakalama emri çıkarıldı. Salkılıç, bu sabah Bahçelievler Mahallesi’nde evinde gözaltına alınarak adliyeye getirildi. Buradaki işlemlerin ardından da cezaevine gönderildi.

OĞLU VE KOCASININ KOLLARI ARASINDA CEZAEVİNE GİTMİŞTİ

Öte yandan Saliha Salkılıç, yaklaşık 10 ay önce de 12 bin 300 TL’lik çekin karşılıksız çıkması üzerine 123 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. Oğlu Ersin ve eşi Mehmet Salkılıç’ın kucağında adliyeye getirelen Salkılıç, tutuklanarak cezaevine konmuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!