Bu plakaları istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Bu plakaları istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2005 01:55

Vatandaşlar yeni aldıkları araçlarına verilmek istenen VC gibi harf gruplarından şikayetçi oldu. Emniyet, teşkilatı uyararak bazı plakaların verilmemesini istedi.

Emniyet de bunun üzerine teşkilatı genelge ile uyararak VC (WC’yi çağrıştırdığı için), KPK (Köpek, kopuk sözcüklerini çağrıştırdığı için), KVT (Kavat sözcüğünü çağrıştırdığı için) ve UAM harf grubu plaka verilmemesini istedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Başkanlığı’nca illere gönderilen genelgede şöyle denildi:

‘Trafik tescil şube veya bürolarında verilmekte olan ikili harf grubundan VC ile üçlü harf gruplarından UAM, KPK ve KVT harf grubu plakalar, vatandaşlar tarafından yanlış yorumlara ve anlamalara sebebiyet verdiği illerden Trafik Hizmetleri Başkanlığımıza gönderilen yazılardan anlaşılmıştır. Yazımızın alınış tarihinden itibaren VC, UAM, KPK ve KVT harf grubu plakalar verilmeyerek, daha önce verilmiş plaka mevcut ise bunların nakil, hurda gibi sebeplerle boşalması halinde yeniden verilmeyecek, araç sahiplerinin başvurusu halinde ise trafikteki ve vergi dairesindeki değişikliğin yapılarak, yeniden plaka tahsis edilecektir.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!