Bu pazarda GDO'suz ürünler olacak

Güncelleme Tarihi:

Bu pazarda GDOsuz ürünler olacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2010 11:20

Doğayla dost, GDO’suz ürünlerin yer alacağı Kadıköy Belediyesi Organik Halk Pazarı 27 Ocak Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi ve Ekolojik Üreticiler Derneği’nin işbirliği ile Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda açılıyor.

Haberin Devamı

Daha önce Şişli'de, Maltepe ve Kartal'da açılan organik pazarların bir yenisi de 27 Ocak Çarşamba günü Kadıköy'de açılıyor.  

Doğaya geri dönülmez tahribatlar yaratan, suyu, havayı kirleten pek çok sentetik kimyasal ilaç ve gübrenin kullanıldığı tarım ürünlerine karşı gün geçtikçe artan bir tepki ve duyarlılık oluştu. Hükümetin çıkarmaya çalıştığı GDO’yu serbest bırakan son yasa ise, bu tepkilerin daha da somutlaşmasına neden oldu. Bütün bu ürünler sağlığımızı tehdit ederken, buna karşı giderek artan bir önem kazanan ekolojik ürünlere olan ilgi arttı.

Selamiçeşme’deki Özgürlük Parkı’nda, hem de doğrudan üreticilerin ve temsilcilerinin tezgahlarından alacak olan ürünlerin tamamı kontrol ve sertifikasyon firmaları tarafından denetlenmiş, belirli aralıklarla numuneler alınarak laboratuarda incelenmiş ve hiçbir sentetik kimyasal maddeye rastlanmamış gıdalar olacak.

Haberin Devamı

Pazarın amacı ise tüketiciler için hangi tarlada üretildiğini bileceği, üreticisiyle tanışıp sohbet edeceği ve güven odaklı yeni bir iletişim kapısı açmak.  Bu aynı zamanda gıdaya karşı yabancılaşmanın da önüne geçecek bir pazar kültürü olmayı amaçlıyor.

Ekolojik ürün üreticisi için ise kendi ürününü doğrudan tüketiciye ulaştıracağı, ürünleriyle ilgili geri beslemeyi doğrudan alacağı ve tarlasını devam ettirme ve işletmesini ayakta tutma olanağını geliştireceği bir olanak doğmuş bulunuyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!