Bu ne telaş!

Güncelleme Tarihi:

Bu ne telaş
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 1997 00:00

Haberin Devamı

Hayatında başka erkek olmadığını belirterek, 10 yıllık eşi ve iki çocuğunun babası olan Sadrettin Atığ'dan 9 gün önce boşanan Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay, işadamı Orhan Aslıtürk ile evlendi. Orhan Aslıtürk'ün ortakları arasında bulunduğu List 2000 adlı bilişim şirketi, bir süredir Şişli Belediyesi'ne iş yapıyor.

10 yıllık eşi Sadrettin Atığ'dan, hayatında başka bir erkek bulunmadığını açıklayarak 9 gün önce boşanan Şişli Belediye Başkanı Gülay Çokay, dün işadamı Orhan Aslıtürk ile evlendi. Orhan Aslıtürk'ün ortakları arasında bulunduğu List 2000 adlı bilişim şirketi, bir süredir Şişli Belediyesi'ne iş yapıyor. Son olarak TÜBİTAK ve List 2000 şirketinin işbirliğiyle hazırlanan Internetevi, Şişli Belediyesi binasında hizmete açılmıştı. Gülay Aslıtürk (Çokay), eski eşi Sadrettin Atığ'dan boşandığı tarih olan 17 Eylül 1997'de yapılan açılış töreninde, amaçlarının Şişli'nin 28 mahallesinde de Internetevi açmak olduğunu söylemişti.

2 ÇOCUK ANNESİ

Biri 9, diğeri 5 yaşında iki çocuk annesi olan Gülay Aslıtürk'ün evliliğini noktaladıktan sadece 9 gün sonra yeniden evlenmesi, boşanmanın ‘Orhan Aslıtürk yüzünden’ olduğu dedikodusunu güçlendirdi. Ancak Gülay Aslıtürk (Çokay), ‘‘Genç bir kadınım. Peşimde bir sürü adam vardı. Orhan Bey, ben boşanana kadar birşey söylemedi; boşandıktan sonra evlenme teklifi yaptı. Aile meclisimizi topladık karar verdik. İnşallah mutlu olurum’’ dedi. Şişli Belediye Başkanı, yeni evliliğini gazetelere dün çektiği faksla duyurdu. ‘Gülay Aslıtürk (Çokay)’ imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: ‘‘Bir süre önce sizlere, 11 yıllık evliliğimin boşanmayla noktalandığını açıklamıştım. Üreten insanların üretimlerinde başarıya ulaşmasının birinci koşulu, sorunsuz bir mutluluğu yakalayabilmesidir. İşte bu gerçekten yola çıkarak, daha önceden tanıdığım, saygı duyduğum, evlenmemizi ailemin ve çocuklarımın uygun bulduğu, LİST 2000 Bilişim Teknolojileri Sanayi ve Ticaret AŞ. ortaklarından Sayın Orhan Aslıtürk ile 26.09.1997 tarihinde evlendim. Kamuoyuna ve medyaya duyduğum saygı nedeniyle evliliğimi biran önce açıklamayı doğru bulduğumdan sizlere bu duyuruyu yapıyorum.’’

KURTULDUM

Şişli Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk (Çokay), 17 Eylül günü medya kuruluşlarını dolaşarak yaptığı açıklamada, ‘‘Eşim Sadrettin'le evliliğimizin klasik evliliklere dönüşmesini istemedik. İnsanlar evlilikleri yürütemedikleri halde, evlilik oyunu oynuyorlar. Biz bu oyunu oynamak istemedik’’ demişti. Başkan Gülay Aslıtürk (Çokay), mahkemenin iki çocuğunun velayetini 30 Eylül 1987'de evlendiği Sadrettin Atığ'a verdiğini, ancak çocukların kendisinin yanında kalacağını da açıklamıştı. Gülay Aslıtürk (Çokay), 10'uncu evlilik yıldönümlerine 13 gün kala eşi Sadrettin Atığ'dan boşanma gerekçesini ise ‘‘Bir süredir aldığımız kararı hukuken meşrulaştırdık. Birbirimize saygı ve sevgimiz sürüyor. Önemli olan iki çocuğuma ve kamuoyuna olan sorumluluğum. Şimdi bazı özel sıkıntılarımdan kurtulduğum için hizmetlerime daha iyi devam edeceğim’’ sözleriyle açıklamıştı. Gülay Aslıtürk (Çokay), eşi Sadrettin Atığ ile evlilikleri süresince hiç ayrı yaşamadıklarını ve hayatlarında başka bir insan bulunmadığını da söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!