Bu ne kin bu ne nefret

Güncelleme Tarihi:

Bu ne kin bu ne nefret
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2008 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül’ün Kraliçe onuruna verdiği yemeğe katılmayan CHP Lideri Deniz Baykal’ı çok sert eleştirdi. Erdoğan, "Bu ne kindir, bu ne nefrettir. Birlik beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler, yarın sandıklar geldiğinde bunun hesabını verecekler" dedi. Erdoğan, dün Kayseri’de Kadın Kolları Kongresi’nde şöyle konuştu:

Sular yokuşa akmaz Gerilim ve kriz üretmeyi siyaset zannedenler, Türkiye’yi anlamakta güçlük çekiyorlar. Siyasette gerilim üretenler, siyasette hizmet edenleri anlayamaz. Ama sular yokuşa akmaz. AKP, bu ülkede siyasetin eksenini değiştirmiştir. Siyaset, millet iradesidir. Bize göre siyaset insanı ve toplumu merkeze alarak millete hizmet etmenin adıdır.

Zümre iktidarı Onlar siyaseti milletle kavga ederek, kamplara bölmek olarak görebilirler. Onlar, bir grubu veya bir zümreyi iktidara getirmeyi siyaset sanırlar. Bizim siyasetimizin özü, birlik siyasetidir, Türkiye’yi bir bütün olarak kucaklamaktır. Siyaset, artık bu ülkenin her dağını, her ırmağını her türküsünü söylemenin adıdır. Büyük işlere imza attık. Daha güzel günler göreceğiz inşallah.

Dokuyu anlamıyorlar Güven ve istikrarı gölgelemek, yaralamak isteyenler var. Milletimiz buna da müsaade etmeyecektir. AKP’yi anlamayanlar bu miletin dokusunu, hamurunu, kumaşını da anlamayanlardır. Biz onların da gönüllerini kazanmak, onları da aynı heyecanla büyük Türkiye rüyasına katmak istiyoruz.

Çatışma değil uzlaşma Çatışma değil uzlaşma, gerilim değil müşterek akıl etrafında buluşmak istiyoruz. Bizim bu çağrımıza cevap ermek istemeyenler olabilir. Ama bizim için aslolan milletin verdiği cevaptır. Biz, her türlü farklılığı, bir zenginlik olarak görüyoruz.

Hesap verecekler İngiltere Kraliçesi Elizabeth, Cumhurbaşkanımızın davetine icabetle Türkiye’ye geliyor. Cumhurbaşkanlığı Köşkü’nde yemek veriliyor. Bu yemeğe iktidarı ile muhalefeti ile herkes davetli. Buraya gelmekte bile bir tavır sergileyenler, nasıl oluyor da bu ülkede uzlaşı kültürünün mensubu oluyorlar. Bu ne kindir, bu ne nefrettir, bu anlayışı nasıl oluyor da hálá bu ülkede savunanlar çıkıyor? Birlik beraberlik fotoğrafını gölgeleyenler, yarın sandıklar geldiğinde bunun hesabını verecekler. Bunun için tahammülsüzlük, dayatmacılık, tek tipçiliği siyaset lügatımızda barındırmıyoruz onların lügatında var. Ama bizim lügatımızda yok.

Bunlar kaymak takımı AKP’yi işçi karşıtı gösterenler, şunun hesabını vermek zorundalar. Sosyal Güvenlik Yasası’nı, CHP’nin engeline rağmen çıkardık. Bunlar ezilenden, işçiden, emekçiden, yana değil; bunlar kaymak takımından yana. Ben gerçekleri söylüyorum.

Milletle arası bozuk Benim Sayın Baykal’la işim gücüm yok, ona millet zaten gereken cevabı sandıkta veriyor. Bundan sonra da verecektir. Çünkü milletle arası bozuk. Sosyal Güvenlik’le ilgili Anayasa Mahkemesi’ne gitti. Onlar laf, biz iş üretiyoruz. Bunların dikili ağacı yok bu memlekette.

Örgütlerle beraber Bir hafta önce şahsım hakkında 1 Mayıs ile ilgili gensoru verildi, reddedildi. İstanbul’da dert başkaydı. O güzel emek ve dayanışma gününü olumsuza çevirmekti. Onlar kamu düzenini bozmayı hedeflemiştir. İllegal örgütlerle beraber bu adımı attılar. Dürüst davranmadılar. Kamu düzeni diye bir şey var. Biz de diyoruz ki dürüst davranın.

Kadınlardan özel ilgi

BAŞBAKAN Erdoğan, Kayseri’de İl Kadın Kolları Kongresi nedeniyle yeni açılan Kadir Has Kongre Merkezi’nde partililere hitap etti. Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la geldiği salonda, kadınların büyük ilgisiyle karşılaştı, fırsat bulup yanına gelenlerle sohbet etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!