Bu markette her şey bedava

Güncelleme Tarihi:

Bu markette her şey bedava
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 10:07

Varto Kaymakamlığınca açılan sosyal market, ihtiyaç sahiplerinin gıdadan mobilyaya çeşitli gereksinimlerini karşılıyor. Varto Kaymakamı Çetin: En güzel tarafı yardım alanlar teşhir olmayacak. Kişi utana sıkıla bu markete gelmeyecek. İstediğini giyecek ve alıp gidecek

Haberin Devamı

Muş'un Varto ilçesinde Kaymakamlıkça açılan sosyal market, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor.

Gıdadan mobilyaya, çeyizlik eşyadan beyaz eşyaya kadar geniş ürün yelpazesine sahip sosyal markete giden vatandaşlar, para ödemeden ihtiyaçlarını temin edebiliyor.

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin, belirlenen vatandaşların sosyal marketten ihtiyaçlarını karşılayacağını aktaran Çetin, özellikle öğrencilerin elbise ve ayakkabılarının yetersiz olmasının bu marketin açılmasına vesile olduğunu anlattı.

Bazen ailelere verdikleri paranın yerine ulaşamadığına veya ailenin parayı farklı ihtiyaçları için kullandığına dikkati çeken Çetin, şöyle devam etti:
"İhtiyaç sahibi aileler gelsin, istediği elbiseyi, ihtiyaç duyduğu malzemeyi, alışveriş yapar gibi seçsin istedik. Bu projeye, adının açıklanmasını istemeyen Türkiye'nin büyük bir firması ile Deniz Feneri Derneğinin ciddi yardımı oldu. Şu anda mağazamızda 30 bin parça giysimiz var ve hepsi de kaliteli. Maddi durumu yetersiz vatandaşlara, sosyal markete gelmeleri halinde alışveriş çeki verilecek. Vatandaş ürünlerin üzerindeki etikete göre alışverişini yapacak. Aile sadece çocuğu için değil tüm aile bireyleri için alışveriş yapabilecek. En güzeliyse bu yardım kolilerindeki gibi olmayacak. Kişi gelecek sevdiği renklerde ve ölçülerde istediğini alabilecek."

Haberin Devamı

Projenin sürekliliği olduğunu ifade eden Çetin, Muş'ta bile bu kadar geniş, büyük deposu olan ve her çeşit malzemenin olduğu bir mağaza bulunmadığını anlattı. Çetin, şunları kaydetti:  "Mağazamızda sadece giyim değil mobilya, çeyizlik ürün, halı, kısmen beyaz eşyalarımız var. Özelikle çeyizlik ürünleri, tespit ettiğimiz yetim çocuklarımıza vereceğiz. En güzel tarafıysa yardım alanlar teşhir olmayacak. Kişi utana sıkıla bu markete gelmeyecek. İstediğini giyecek ve alıp gidecek."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!