Meclis'te terör kavgası

Güncelleme Tarihi:

Mecliste terör kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2007 00:56

TBMM, sınırötesi operasyon tezkeresinden 5 gün sonra, Hakkári’deki saldırılar nedeniyle gergin terör görüşmesine sahne oldu. Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, terörle mücadele konusunda gizli oturum yapılmasını istemesi, muhalefet ile iktidar arasında tartışma yarattı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, 2002’de 6 şehit veren Türkiye’nin 2007’nin ilk 7 ayında 91, son bir ayda 42 şehit verdiğini, 2002’de 45 sivil öldürülmüşken 2007’nin ilk 7 ayında 472 vatandaşın öldürüldüğünü vurguladı. Öymen, son 7 yılda Türkiye’de terör olaylarında yitirilenlerin sayısının 11 Eylül saldırılarında ABD’deki kaybın 12 katı olduğunu belirtti.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır görüşme yöntemine tepki göstererek, "Bu konu 5’er dakikalık gündem dışına hapsedilemez. Bu konu Türkiye’nin temel gündemidir" dedi. Şandır, hükümetin sınırötesi operasyon yapma niyeti bulunmadığını da ileri sürdü." dedi.

Eleştirilere yanıt veren Çiçek’in konuşması sırasında sataşmalar nedeniyle gergin anlar yaşandı. Çiçek, şunları söyledi: Gelin kapalı oturumda konuşalım, sonuçta ne var, ne yok, bir türlü mahiyeti anlaşılamayan mevzular anlaşılsın. Bu bir devlet politikasıdır. Başka hükümet gelse ana istikameti, ana aksları değişmeyecektir. Bu tezkereyi kullanacak olan devletin ilgili birimleridir. Hepimiz ülkemizin birliğinden, dirliğinden yanayız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!