Bu kez hack'leyen hack'lendi

Güncelleme Tarihi:

Bu kez hackleyen hacklendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 13:01

Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesini hack'leyen korsanın web sitesi hack'lendi.

İnternette hacker'ların savaşı aralıksız sürüyor. CNN Türk'ün haberine göre, Başbakanlık Basın Merkezi'nin internet sitesini çökerten hacker'a "sanal savaşçılar" isimli grup yanıt verdi.
 
"thekaran" isimli hacker Başbakanlık sitesine "Sayın Başbakan mademki sesimizi duymuyorsun biz de böyle duyururuz" diye mesaj bırakmıştı.
 
"thekaran" isimli hacker'ın sitesine müdahale eden 'sanal savaşçılar', "Devlet sitelerine zarar verdiğin için sistemine el konulmuştur" mesajıyla yanıtlarını sanal olarak verdiler.
 
Sanal savaşçılar yaptıkları müdahaleyle "thekaran"ın sitesi açıldığı anda 81 ilin isminin sırayla belirerek Türk bayrağındaki ay ve yıldızı oluşturmasını sağladı. Daha sonra ay ve yıldızın etrafında Türkiye haritası çiziliyor.
 
Sanal savaşçılar imza olarak R.T.E'yi (Recep Tayyip Erdoğan) kulladılar. Sitenin üst bölümünde de Türkiye sevdalıları başlığı altından idam edilen eski başbakan Adnan Menderes, 8'inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'nda övgüyle söz eden bir metin kullanıldı.
 
Türkiye haritasının içinde de Menderes, Özal ve Erdoğan'ın birlikte fotoğraflarına yer veriliyor. Bu fotoğraflar daha önce Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı tarafından "Demokrasinin Yıldızları" başlığı altında kullanılmıştı.
 
"thekaran"ın "Sanal Savaşçılar"a karşılık verip vermeyeceği ise merak konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!