Bu iş kumara döndü

Güncelleme Tarihi:

Bu iş kumara döndü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz'ın önceki gün erken seçimden vazgeçilebileceği yönündeki açıklaması, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Ecevit, ‘‘seçimin normal tarihinde yapılmasını’’ önerdi. TİSK ve Türk-İş de buna destek verdi. Yılmaz dün de, ‘‘Bu iş kumara döndü. İki seçimi birarada yaptığında dönüş yok’’ dedi.

Başbakan Mesut Yılmaz, önceki gün seçimlerin yeniden gözden geçirilebileceği açıklamasının ardından, dün de 18 Nisan'da iki seçimin birarada yapılmasını, ‘kumar’ olarak niteledi. İki seçimin birarada yapılması halinde geri dönüşün mümkün olmayacağını hatırlatan Yılmaz, ‘‘Ancak Meclis kararı değiştirebilir’’ mesajını verdi.

Gaziantep'te il örgütü yöneticileri ile dün basına kapalı bir kahvaltıda biraraya gelen Yılmaz, ‘‘Bu iş kumara döndü. İkisini bir arada yaptığında dönüşü yok’’ dedi. Yılmaz yöneticilerin soruları üzerine, şunları söyledi:

‘‘Oysa önce mahalli seçimler yapılsaydı, partiler durumlarını görürdü. Ona göre kendini düzeltirdi. Eğer ikisi birarada yapılırsa, büyük bir belirsizsizlik ortaya çıkar. Biz böyle olmasını istemedik. CHP istedi. Biz 2000'e kadar kalmayı istiyorduk. Ama Meclis'i çalıştırmanın başka yolu kalmamıştı. Şimdi her kafdan bir ses çıkıyor. Seçim istemeyiz diyenlerin sayısı artıyor. CHP'de bile bunlar ortaya çıktı. Şimdi bu durumda biz seçim tarihinin ertelenmesini talep edemeyiz. Bu talebin CHP'den gelmesi lazım. Gelirse, biz de destekleriz.’’

Bu arada Yılmaz, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Celal Doğan'ı da makamında ziyaret etti. Doğan, kentin altın anahtarını verdiği Başbakan Yılmaz'a sorunlarını anlattı.

Dün Malatya'ya geçen Yılmaz'ın buradaki ilk programı, ANAP 20 Mayıs Vakfı tarafından yaptırılan Turgut Özal Lisesi'nin temelini atmak oldu. Turgut Özal'ın hizmetlerini bütün dünyanın bildiğini ve takdir ettiğini kaydeden Yılmaz, ‘‘Ufkumuzu açan, bize yol gösteren hep Turgut Özal oldu’’ dedi. Yılmaz, okulun da partisinin Turgut Özal'a vefasının bir göstergesi olarak inşaa ettirildiğini kaydetti.

Başbakan Yılmaz, 2. Ordu Komutanlığı'nı da ziyaret etti. Basının içeri alınmadığı bu ziyaretten sonra Yılmaz, Boztepe Barajı'nın temelini attı ve Çat Tüneli'ni hizmete soktu. Bir hastanenin de açılışını yapan Yılmaz'a, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde fahri doktora ünvanı verildi. Geceyi Malatya'da geçiren Yılmaz, bugün de Malatya'nın ilçelerini gezecek.

Nargileli Başbakan

Şanlıurfa'dan sonra geldiği Gaziantep'teki yoğun program nedeniyle hayli yorulan Başbakan Yılmaz'a önceki akşam yemeğinde kuzu çevirme yapıldı. Aba giyip kuşak bağlayan Yılmaz, kuzu çevirmeyi iştahla yedi. Başbakan, ziyaret ettiği vilayet binasında oluşturulan şark köşesinde bakanlarla birlikte bağdaş kurup dinlendi, nargile içti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!