Bu iş hatıra fotoğrafı çektirmekle olmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu iş hatıra fotoğrafı çektirmekle olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2013 00:00

Hülya Avşar, Gezi Parkı eylemiyle ilgili suskunluğunu bozdu. Başbakan’dan görüşme talep ettiğini açıklayan Avşar, sanatçılara seslendi: “Bu iş Gezi Parkı’nda hatıra fotoğrafı çektirmekle olmaz, Başbakan’la görüşmek gerek.”

Haberin Devamı

GÜNLERDİR devam eden Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yorum yapmadığı için eleştirilen Hülya Avşar, sonunda suskunluğunu bozdu. Twitter hesabından, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan görüşme talep ettiğini açıklayan Avşar, sanat dünyasına da bir çağrıda bulundu: “İnsanlar sokaklarda, bütün işlerimiz güçlerimiz kaldı. Ne halk geri adım atıyor ne de Başbakan. Türkiye bu değil. Biz sanatçılar, ülkemiz için üzerimize düşeni yapmalıyız. Bizlerin sağduyulu olması gerek. Bu iş Gezi Parkı’na gidip hatıra fotoğrafı çektirmekle olmaz. Aracı olalım, ortak bir yol bulalım. Neden daha önce Başbakan’la görüşme yapılmadı? Başbakan kimseyi reddetmedi, bu denenebilir. Ben bir vatandaş, bir insan ve bir sanatçı olarak Başbakan’la görüşmek, konuşmak istiyorum. Başbakan’a özür diletmek olarak da görülmemeli olay. Bu hareketlerde insan psikolojisi var. Ortak bir yol bulunabilir.”

“Birkaç arkadaş benimle gelsin, Başbakan’la konuşalım” diyen Hülya Avşar, polisin eylemcilere uyguladığı şiddeti de eleştirdi: “Polisin yaptığı doğru değil.”

 

 

 
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!