Bu insanların hakkını ödeyemeyiz

Güncelleme Tarihi:

Bu insanların hakkını ödeyemeyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2005 17:57

Türkiye, bu kızlara olan borcunu nasıl ödeyecek, bilemiyorum! Sadece son iki üç hadiseden örnek vereceğim, yoksa biraz arşivleri tarasam, böyle on - on beş örnek fedakârlık vakası bulabilirim size...

Son olarak gazeteci-oyuncu filan Elif Dağdeviren’i gördük. Benim tanımamam ‘ünlü’ olmadığı anlamına gelmez, Michael Madsen adlı bir oyuncu geldi Türkiye’ye, Antalya Film Festivali’ne konuk olarak... Alkolik, terbiyesiz, saldırgan biri. Ama meslektaşım Elif Dağdeviren (siz onu Tarkan’ın sevgilisi olarak da hatırlarsınız) bu Madsen’i doğru yola getirmek için, kırıp dökmeden, Türkiye’den iyi hatıralarla ayrılsın diye elinden geleni yaptı.

Bu ‘ünlü’ takımı böyledir. Türkiye’ye ‘şeref misafiri’ diye davet edersin, yedirir, içirir, ağırlar, boynuna Şeref Madalyası asar, cebine de (Şerefi kabul buyursun diye) yüz iki yüz bin dolar koyarsın; evine gidince yine aleyhinde konuşur bunlar (yoksa gâvur demezdi bunlara atalarımız). Elif Dağdeviren hiç yanından ayrılmadı, gösterilere, gecelere, gece kulüplerine giderken eşlik etti, içip içip hır çıkardığında, ona buna saldığında elinden tutup otomobiliyle oteline götürdü bir anne şefkatiyle... Mesela Tercüman’ın kadir kıymet bilir magazin ilavesi İnci ‘Madsen’in tüm kaprislerini Elif Dağdeviren çekti’ diyordu. Ne mecburiyeti var Alla’seniz? Hiiiç! İşte, maksat Türk misafirliğini dünyaya göstermek!

Aynı şekilde İtalyan şarkıcı Eros Ramazotti’yle de Güzide Duran ilgilenmişti, Allah razı olsun! Sonra boksör Mike Tyson geldiğinde, adını bilmediğim bir güzel kız ağırlamış, gezdirmişti, hatta ‘Bu beni de ısırır’ diye korkmadan kucağına bile oturmuştu kameralara karşı...

Her-şey-vatan-için...



NOT - DHA tarafından abonelerine geçilen bu fotoğrafın resimaltı inanılır gibi değildi:

ANTALYA/DHA: ALTIN PORTAKAL FILM FESTIVALI'NIN ACILIS GECESININ YAPILDIGI VE ONUR ODULLERININ VERILDIGI GECEYE ALKOLLU OLARAK KATILAN UNLU AMERIKALI OYUNCU MICHAEL MADSEN, GECEYI TERK ETTI. FESTIVAL BUNYESINDE YAPILAN 1. ULUSLARARASI AVRASYA FILM FESTIVALI'NIN JURI UYESI OLAN MADSEN'E, ANTALYA'YA GELDIGI ILK GUNDEN BU YANA ELIF DAGDEVIREN ESLIK EDIYORDU. DAVID CARRADINE, ESI ANNFERASER ILE DAGDEVIREN ARASINDA OTURAN MADSEN, KENDISINE REHBERLIKDE YAPAN DAGDEVIREN'IN BACAKLARINA BAKIYORDU. BU SIRADA KENDISINI GORUNTULEYEN GAZETECILERDEN SIKILAN KAPRISLI SANATCI, BIR ANDA KALKARAK GECEYI TERK ETTI. FESTIVAL ORGANIZASYONUNDAKI GOREVLILERIN YATISTIRMA CABALARINA RAGMEN GITMEKTEN VAZGECMEYEN MADSEN'I, DAGDEVIREN GELEREK YATISTIRDI. MADSEN'IN ELINDEN TUTAN DAGDEVIREN, AMERIKALI OYUNCUNUN KENDISINE YAKINLASMASINA IZIN VERDI. OZEL MERCEDES'ININ HAZIRLANMASI UZERINE MADSEN'I GAZETECILERDEN KACIRARAK OTOMOBILINE BINDIREN DAGDEVIREN, UNLU OYUNCU ILE BIRLIKTE GECEDEN AYRILDI. (FOTOGRAF: GOKSEL YAPAR/ANTALYA/DHA)


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!