Bu ilk değilmiş

Güncelleme Tarihi:

Bu ilk değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2019 08:00

Adana Dumlupınar Mahallesi’ndeki dedesinin evinde bulunan B.E. (11) adlı erkek çocuğu, 19 Eylül günü saat 16.00’da babaannesine ait terliğini bitişikteki Kanuni İlkokulu’nun bahçesine düşürdü.

Haberin Devamı

Adana’da, bir çocuğa tecavüz ederek, Suriyelilere yönelik yağma ve linç saldırısının başlamasına yol açan kişinin, 15 yaşındaki A.K. olduğu ortaya çıktı. Türk vatandaşı olan A.K.’nin 39 suçtan kaydının olduğu, geçmişte bir başka çocuğa da tecavüz ettiği belirlendi. A.K.’nin Ankara’da tutuklu bulunduğu cezaevinden izinli çıktığı ve gelip Adana’da bu suçu gerçekleştirdiği belirlendi. Tecavüz Suriyelilerin oturduğu apartmanda meydana geldiği için failin sığınmacı sanıldığı anlaşıldı.

Dumlupınar Mahallesi’nde, dedesinin evinde bulunan 11 yaşındaki B.E. adlı erkek çocuğu, 19 Eylül günü saat 16’da babaannesine ait terliğini bitişikteki Kanuni İlkokulu’nun bahçesine düşürdü. B.E., küçük yaştaki iki kuzeniyle okulun bahçesine indi. Bu arada, kısa bir süre önce cezaevinden izinli salıverilen 15 yaşındaki A.K. bahçe kapısına geldi. İki kuzeni eve gönderdikten sonra B.E.’yi beklemeye koyuldu. B.E.’nin babaannesinin terliğiyle bahçeden çıktığını gören A.K., çocuğu omuzlarından tutarak, “Bıçağım var, seni öldürürüm. Benimle geleceksin” diye tehdit etti. A.K., korkuttuğu çocuğu, Suriyelilerin ikamet ettiği 38070 Sokak’taki apartmanın üst katına çıkardı. B.E.’ye tecavüz eden A.K., “Birine söylersen seni öldürürüm” diyerek, mahalleden kaçtı.

‘HERKES SURİYELİ SANDI’

Olaydan birkaç saat sonra halk, tecavüzün Suriyelilere ait apartmanda meydana gelmesinden ötürü galeyana gelerek, Suriyelere ait dükkan ve evleri yağmalarken; soruşturmayı yapan polis, gerçek suçlunun A.K. olduğunu saptadı. Mağdur B.E. ve iki kuzeni, A.K.’yi fotoğraftan teşhis etti. 39 suçtan kaydı bulunan A.K.’nin geçmişte başka çocuğa tecavüz ettiği anlaşıldı. Ayrıca B.E.’nin iç çamaşırında A.K.’nin DNA’sı bulundu. İddianamede, A.K.’ye nitelikli cinsel istismar, tehdit, cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından en üst sınırdan ceza verilmesi ve indirim uygulanmaması istendi. İnsan Hakları Derneği Adana Şubesi’nin raporuna göre 19-20 Eylül 2019’da meydana gelen saldırılarda Suriyelilere ait 162 dükkan ve 12 araç zarar gördü. Suriyelilerin iş yerlerinin kepenklerinde ‘Türk’ ve ‘TC’ yazıldı ve bayraklar asıldı. Pek çok Suriyeli evinden çıkamazken, bazıları mahalleyi terk etti. 25 kişi gözaltına alındı.

 

BAKMADAN GEÇME!