Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İzleyin

Bugün, ister Çaykovski'nin Fındıkkıran'ını, isterseniz 60'lı yılların ünlü müzikali Tatlı Charity'i izlemeniz için neredeyse son fırsat. Fındıkkıran, 11 Mart Cumartesi dışında mart ayı içinde sahnelenmiyor. Tatlı Charity de öyle. İstabul Devlet Opera ve Balesi Fındıkkıran'ı 11.00'de (hadi zorlayarak da olsa çocuklarınızı da götürün), Tatlı Charity'yi ise Saat 15.30 da sahneliyor.

Dinleyin

Amerikalı trompetçi Chris Botti gündelik yaşamın gittikçe artan hızından bunalanlardan. Akrep ve yelkovanın önünde koşmaktan yorulmuş. Slowing Down The World (Zamanı Yavaşlatmak) adını verdiği üçüncü CD'sinde hayatın temposunu düşürmeyi deniyor. Bu yolla farkedemediğimiz güzellikleri yeniden keşfedeceğimizi söylüyor. En başta da romantizmi... Botti yeni albümde sekiz bestesini Bob James, Alex Acuna gibi ustaların eşliğinde seslendiriyor. Bu arada trompetini konuşturuyor. CD'nin bir başka ilginç özelliği, albümlerine cazcıları konuk eden İngiliz şarkıcı Sting'in bu kez, bir şarkı için, Botti'nin pop caz türündeki albümüne konuk olması. Sting hayranları sadece 'In the Wee Small Hours'ı dinlemek için bile bu albümü gönül rahatlığıyla edinebilir. (Verve)

Gezin

RESSAM Betül Akkoyunlu, ‘‘Dil nedir, resim kadar konuşabilir mi?’’ adını verdiği 2. kişisel Sergisi'ni, 3-21 Mart tarihleri arasında Ankara ANKA Sanat Galerisi'nde açıyor. Pek çok karma sergiye katılan Betül Akkoyunlu, renklerin hayatında vazgeçilmez bir yeri olduğunu vurgularken, son sergisi için şunları söylüyor: Nesnelerin metafizik boşlukta gidip gelmeleri, onların birbirleriyle biçimsel ve renk ilişkileriyle dengelenmeleri. Ahşabın ve metalin birbirleriyle ilişkisi, ahşabın ve insanın yumuşaklığının yanısıra metalin sertliği ve sürekliliği. İnsanın tüm bu nesneler içerisinde varlığının sürekliliğini göstermesi. ANKA Sanat Galerisi, Güniz Sokak. 12/4 Kavaklıdere-Ankara, 0312-428 02 22

Deneyin

Özgür iç çamaşırları diye tanıtılıyor. Dikişsiz, rahat, özgür ve genç iç çamaşırı modelleri bunlar. 2 yıl önce çorap üretim teknolojisi ile aynı özelliklere sahip dikişsiz bodylerin üretimini yapan Penti, bu kez de dikişsiz iç çamaşırları üretiyor. Gerekçesi, ‘‘dünya artık günlük hayatta, gelişen teknolojinin de katkılarıyla lycralı ve pamukdan üretilmiş, rahatlık ve özgürlük duygusu veren, aynı zamanda modern ve şık iç çamaşırlarına yöneliyor.’’ Siz de dünya trendini kaçırmayın.

Kestirin

Erkekler için saç kesimi ve modeli giderek önem kazanıyor. Her yıl farklı stillerde saç kesimleri moda oluyor. Bunlardan bir kısmı kalıcı, bir kısmıysa iyiki gidici olabiliyor. Bu yıl köpekbalığından okullu çocuğa, kısa kenarlar ve dolgun tepeden orta uzunlukta saça hepsi moda. Karar sizin!

Dikkat

Red Bull, vitamin ağırlıklı alkolsüz bir içki. Özellikle sporcular ve sağlığına düşkün olanlar tarafından tercih ediliyor. Batı başkentlerinde ‘‘clubber’’lar arasında da moda. Bu yeni nesil kulüp düşkünlerinin nedense alkolle pek araları yok. Başka şeyleri tercih ediyorlar. New York'ta ve şimdi İstanbul'da yeni bir versiyonu çok popüler. Her nekadar Red Bull kutusunun üzerinde alkolle karıştırmayın dense de, votka ve Red Bull karışımı çok revaçta. Hafta sonları sabahlara kadar içki içerek eğlenmek isteyenler özellikle tercih ediyor. Hem içkilerini içiyorlar, hem de enerji depoluyorlar. İsterseniz deneyin!

Gidin

Bu yılın Oscarlarının en şanslı adaylarından, tam sekiz dalda. Başrollerinde oynayan Kevin Spacey ve Anette Benning, En İyi Erkek ve Kadın Oyuncu (sahi bu Amerikalılar ne zaman kadın yerine bayan kullanmaya başlıyacaklar!) adayları. İlk filmini yöneten tiyatro yönetmeni Sam Mendes En İyi Yönetmen, ilk senaryosunu yazan Alan Ball ise En İyi Senaryo ödülüne aday. Amerikan yaşam tarzı, mutluluğu ve güzelliğinin altında yatan sahteliği, mutsuzluğu büyük bir başarıyla beyazperdeye aktarıyor. Üst orta sınıftan bir çift, çocukları ve komşuları temelinde Amerikan değerleri, imajın önemi ve aslında hepsinin temelsizliği üzerine sürpriz finalli bir başyapıt. Nedense Hollywood, bir süredir yaptığı filmlerle, vahşi kapitalizm ve değerlerini radikal biçimde sorgulamaya başladı (Dövüş Kulübü, Matrix ve Şimdi de Amerikan Güzeli)... Liberal kapitalizmin bizdeki aşırı savunucularına duyurulur.

Katılın

Bu akşam Havana esintilerini yaşayın. Küba gençliğinin en popüler gruplarından Sin Palabras, bu akşam İstanbul'da Babylon'da. Küba'nın Afrika kökenli geleneksel müziğiyle elektronik müziğin sentezini dinleyebilmeniz için iyi bir fırsat. Grup, dün akşam verdiği konseri bu akşam saat 22.00'de tekrarlıyor. Vurmalı çalgılarda Jose Ellado Amat Medina, vokal ve vurmalı çalgılarda Eduardo Lazaga Salgado, Javier Pina Marquez, Rene Francisco Caparo Gutierrez, vokal ve dasta Eva Maria Reyes Cisnero ve dj Armando Javier Fernandez de Castro Fernandez yer alıyor. Sin Palabras, Küba vurmalılarıyla teknobeat'in birbiri içinde eridiği, geleneksel Yoruba vokallerinin atmosferi iyice coşturduğu kaçırılmaz bir konserle İstanbul'da.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!