Bu fotoğraf delil olmuştu… O diş kliniği sahibi hakkında karar çıktı

Güncelleme Tarihi:

Bu fotoğraf delil olmuştu… O diş kliniği sahibi hakkında karar çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2018 16:41

FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik soruşturma ve davalar kapsamında haklarında yakalama emri bulunan firari savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara ile basketbolcu Enes Kanter'in fotoğraf çektirdiği diş kliniğinin sahibi Ali İlker Baştan “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, kararla tahliye ettiği Ali İlker Baştan hakkında “ev hapsi” adli kontrolü uygulanmasına hükmetti.

Haberin Devamı

İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ali İlker Baştan ile eşi tutuksuz sanık Esma Kuriş Baştan katıldı.

Bu fotoğraf delil olmuştu… O diş kliniği sahibi hakkında karar çıktı

'BENİ MAĞDUR VE SUİSTİMAL ETTİLER'

Duruşmada son savunmasını yapan sanık Ali İlker Baştan, hastası olan FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davası sanıklarını kastederek, “Bir grup hasta beni mağdur ve suistimal etmiştir” dedi.

'BİRKAÇ YIL SONRA SUÇLU OLACAĞINI BİLEMEZDİM'

Firari savcı Zekeriya Öz’ün kızını tedavi ettiğini de anlatan Baştan, “Tanışıklığım tamamen hasta-doktor ilişkisidir. Zamanın kudretli savcısıdır. Bu şahıs zırhlı arabasıyla bana gelirken bu kişinin birkaç yıl sonra suçlu olacağını bilemezdim. Enes Kanter de Fenerbahçe ve Milli Takım'ın oyuncusuydu. Bir zamanlar devletin desteklediği bu yapı için ben de iyi şeyler düşünmüştüm. Devletin desteklemesinden dolayı sempati duymuştum. O gruptan tanıdığım insanlar oldu ama hiyerarşik yapıya dahil olmadım. Bizim gibi yetişmiş hekimlerin heba olmasına izin vermeyin. Hatta eğer ceza verecekseniz de ayağıma kelepçe takarak sınıra gönderin, en azından orada yaralı askerlere pansuman yaparım.”

Haberin Devamı

7.5 YIL VE EV HAPSİ

Ali İlker Baştan'ı “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme heyeti tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen Baştan hakkında “ev hapsi” adli kontrolü uygulanmasına hükmetti.

EŞİNİN DOSYASI AYRILDI

Mahkeme heyeti Esma Kuriş Baştan’ın dosyasının ise ayrılmasına ve yargılanmasına ayrılan dosya üzerinden devam edilmesine karar verdi.


.

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!