Bu film Mustafa'ya cevap mı?

Güncelleme Tarihi:

Bu film Mustafaya cevap mı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 17:26

Senaryosunu Turgut Özakman'ın yazdığı, ilkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa Atatürk’ü daha iyi anlamaları için ödev verilmesiyle başlayan “Dersimiz Atatürk” filmi, akıllara 'Bu film Can Dündar'ın Mustafa filmine bir cevap mı' sorusunu getirdi.

Haberin Devamı

En güzel Atatürk fotoğrafları-Foto galeri

Can Dündar'ın Mustafa filmi, gösterime girdiği tarihten itibaren olumlu-olumsuz birçok eleştiri almış ve hatta Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe tarafından "Atatürk, çok fazla boş, hiçbir şey yapmıyor, çok üzgün olarak anlatılmış" diye yorumlanmıştı. Dündar'ı ve filmini eleştiren bir başka isim ise, “Atatürk’ü en iyi anlatan üstat” olarak anılan, Diriliş ve Şu Çılgın Türkler'in yazarı Turgut Özakman'dı. Filmi Can Dündar ile birlikte izleyen Özakman, eleştirilerini Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde yazıya dökmüştü. Kitapları satış rekorları kıran Turgut Özakman, o tarihin üzerinden çok geçmeden yeni bir Mustafa Kemal Atatürk filmi için harekete geçti.

Haberin Devamı

GALA İÇİN STRATEJİK NOKTA

Özakman'ın senaryosunu yazdığı, Hamdi Alkan’ın yönettiği "Dersimiz Atatürk" adlı filmin çekimleri İstanbul'da devam ediyor. Şimdiden merak konusu olan ve akıllara "Acaba Can Dündar'ın Mustafa adlı filmine bir cevap mı" sorusunu getiren filmin galası için de çok stratejik bir nokta belirlendi: Çanakkale...

Halit Ergenç’in Atatürk’ü, Çetin Tekindor’un ise Tarihçi Dede’yi canlandırdığı filmin yönetmeni Hamdi Alkan, önceki gün İstinye Park’taydı... Filmle ilgili soruları yanıtlayan Alkan, “Her şey yolunda, çekimler çok iyi gidiyor. Filmin galası için de farklı bir yer düşündük. Galayı bir aksilik olmazsa 18 Mart’ta Çanakkale’de yapmayı planlıyoruz” dedi.

MAKYAJLAR SAATLER SÜRÜYOR

İlkokul 5. sınıfta okuyan bir grup çocuğa Atatürk’ü daha iyi anlamaları için ödev verilmesiyle başlayan “Dersimiz Atatürk” filminin çekimlerinde, Halit Ergenç, saatler süren makyajlardan sonra Atatürk rolüyle kamera karşısına geçiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!