Bu da yürüyen merdiven duası

Güncelleme Tarihi:

Bu da yürüyen merdiven duası
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 13:21

ANTALYA’da 2 yıldan beri çalışmadığı belirtilen Etiler Mahallesi’ndeki üstgeçidin yürüyen merdivenlerinin çalışması için imam getiren muhtar Mehmet Öztürk, ’Üstgeçit duası’ yaptırdı. Üstgeçit önünde cübbe ve sarıkla dua eden imam, ilginç görüntü oluşturdu.

Haberin Devamı

BÖYLE DUA ETTİLER / FOTO GALERİ

Mahallesi sınırları içinde bulunan üstgeçitin yürüyen merdivenlerin 2 yıldır çalışmadığını belirten Etiler Mahallesi Muhtarı Mehmet Öztürk, geçen yıl Temmuz ayında da eşekli eylemiyle gündeme geldi. Mahalle halkını toplayıp eşekle caddeyi trafiğe kapatan 30 yıllık muhtar Öztürk, "Bu sorun Nasreddin Hoca fıkrasına dönüştü" diyerek eşeğe ters binmişti.

’ELEKTRÄ°K BORCU YÃœZÃœNDEN’Â

Üst geçidin yürüyen merdivenlerinin faaliyete geçmemesi üzerine Muhtar Mehmet Öztürk, bu kez de aynı üstgeçit için imam getirip dua yaptırdı. Muhtar Öztürk, sabah saatlerinde bir imam ve bir köpek ile Mevlana Üstgeçidi önüne geldi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın’ı üstgeçit sorununa ilgisiz kalmakla suçlayan Muhtar Öztürk şöyle dedi:

"Yaklaşık 2 yıldan beri bu üst geçit sorunlu. Yürüyen merdivenler çalışmıyor. Vatandaşlar pazar arabalarıyla, yürümeyen merdivenlerde zorluk çekiyor. Çocuklar okula giderken aynı zorlukları yaşıyor. Yaşlı insanlarımız da buradan geçmek yerine tehlikeli olan yoldan karşıya geçiyor. Elektrik borcu ödenmediği için merdivenin çalışmadığı söyleniyor."

Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın, geçen günlerde ikinci köpek parkını açtığını hatırlatan Muhtar Öztürk, yanında getirdiği sokak köpeği ile merdivenleri tırmanarak, "Hayvanları sevdiğiniz kadar vatandaşı da sevin" diye seslendi.

’DUADAN BAŞKA ÇARE KALMAMIŞTI’

Üstgeçit duası yapan ve emekli imam olduğunu söyleyen 72 yaşındaki Ramazan Şencan ise duanın ardından yaptığı açıklamada, "Bu üst geçit bizim gibi yaşlı insanlar için bulunmaz bir nimet. Allahın insanlara verdiği nimetin uygun şekilde ve devamlı kullanılması için artık bu duayı yapmaktan başka çaremiz kalmamıştı" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!