Bu da Bursa'nın çılgın projesi

Güncelleme Tarihi:

Bu da Bursanın çılgın projesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2012 15:25

BURSA Valisi Şahabettin Harput, Nilüfer İlçesi Dağyenice Köyü’ne yapılacak olan ’Dağyenice Termal Tatil Köyü Projesi’ne, ilk kazmanın bu yıl vurulacağını söyledi. "Başbakanımız her ilde çılgın projeler istiyor" diyen Vali Harput, "Bu da Bursa’nın çılgın projesi. Dörtbaşı mahmur bir proje" dedi.

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Nilüfer İlçesi’ne bağlı Dağyenice Köyü’ne yapılması planlanan ’Dağyenice Termal Tatil Köyü Projesi’ ile ilgili son gelişmeleri aktaran Bursa Valisi Şahabettin Harput, Valilik binasında basın toplantısı düzenledi.

Vali Harput, proje ile ilgili 1/25 binlik Çevre Düzeni planının geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığını açıklayarak, Bursa’nın termal suyunu şehir içindeki tesis ve oteller ile Dağyenice’ye aktaracaklarını söyledi. Harput, projeyle ilgili 1/5 binlik ve 1/1000’lik planların bu yıl içinde onaylanacağını ifade ederek, Dağyenice’nin bir turizm kasabası olacağını dile getirdi.

10 BÖLGEYE AYIRDIK

Bursa’da sanayi ve otomotiv dönemi gibi turizmin de ikinci bir devrim olacağını vurgulayan Vali Harput şunları söyledi:

"Dağyenice tamamlandığında İl Özel İdaresi’ne 400 milyon TL kaynak sağlayacak. 7 bin yatak kapasiteli Dağyenice, 2023 yılında Bursa’ya gelmesini hedeflediğimiz 5 milyon turistin yüzde 10’unu ağırlayacak. 2 milyar dolarlık bir maliyeti olan proje 5 bin kişiye istihdam sağlayacak. Proje, akıllı kent anlayışı ile sıfır karbon ve sıfır atık anlayışı ile yola çıktı. Doğanın bütün güzelliklerini koruyacağız. İçerisindeki ulaşım raylı sistemle olacak. Ayrıca Uludağ’da kayak ve piknik yapmak isteyen turistler için teleferik ile ulaşım sağlayacağız. Bu bölgeye gelen tatilci yarım saat içinde Uludağ’a çıkabilecek. Burada zirvenin tadını çıkartacak ve teleferikle tatil köyüne geri gelerek sıcak suyun tadını çıkaracak."

Dağyenice bölgesinin Bakanlar Kurulu tarafından turizm bölgesi olarak ilan edildiğini belirten Harput, kasabanın Tepeköy, Ortaköy, Gölköy, kültür merkezi, binicilik merkezi, kasaba merkezi, spor merkezi, golf merkezi, tatil köyü ve özel yerleşim bölgesi olmak üzere köy şeklinde 10 bölgeden oluştuğuna dikkat çekti.

BAŞBAKAN’DAN DESTEK GELDİ

Projede çok sayıda otel, kaplıca, kür, welness ve SPA merkezleri ile 2 bin araçlık otopark, tramvay istasyonları, 5 bin kişilik stadyum, cami, kongre merkezi, kafe, yöresel market, açık-kapalı yüzme havuzu, tenis kortları, iki antrenman sahası ve 18 delikli golf sahasının yer alacağını söyleyen Vali Şahabettin Harput, projenin gecikmesini şöyle açıkladı:

"Proje özel sektör tarafından yapılacak. Sadece alt yapı ve yol çalışmaları İl Özel İdaresi tarafından gerçekleştirilecek. Bu proje ödeneği ayrılmış devlet projesi değil. O yüzden şu gün, şu an biter diyemeyiz. Projenin gecikme nedeni 1/5 binlik ve 1/1000’lik planların yapılmaması ve kamulaştırma çalışmalarının tam anlamıyla bitmemesi. Orman alanlarının turizm yatırımlarına kullanılması için tahsis talep edeceğiz. İdari süreç başlıyor. İmar planının bitiminin ardından yol ve alt yapı çalışmaları başlayacak. Ondan sonra emin adımlarla devam edeceğiz. Başbakanımıza projeyi anlattığımda ’sonuna kadar arkandayım’ dedi. Başbakanımız her ilde çılgın projeler istiyor. Bu da Bursa’nın çılgın projesi. Dörtbaşı mamur bir proje. Burası insanların nefes alacağı ve akın akın koşacağı bir yer olacak."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!