Bu ay hepsini yolda göreceğiz

Güncelleme Tarihi:

Bu ay hepsini yolda göreceğiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2011 23:38

Accent ‘Blue’ çağına girdi

Dünya çapında en çok satılan Hyundai modeli unvanını elinde tutan Accent, yedinci neslinde ‘Accent Blue’ adıyla yollara çıktı.

Güney Koreli üreticinin ilk kez uygulamaya başladığı ‘5 yıl Üçlü Bakım paketi’yle ve 33 bin 900 liradan satışa sunulan araç, Hyundai Assan’ın İzmit Fabrikası’nda üretilen Accent Era modeliyle birlikte satılacak. Yeni Accent Blue, ilk etapta 109 beygir güç üreten 1.4 litre hacimli benzinli motor seçeneğiyle ithal edilecek. Bu motorla birlikte 5 ileri manuel ve 4 kademeli otomatik şanzıman seçeneklerine sahip olan Yeni Accent Blue’da, Mode ve Prime olmak üzere iki farklı donanım seviyesi arasından seçim yapılabilecek. Yeni Accent Blue’nun 128 beygir gücündeki 1.6 litre dizel motor seçeneği ise yılın ikinci yarısından itibaren sunulmaya başlayacak. Accent Era’dan 5 mm daha geniş ve 90 mm daha uzun olan Yeni Accent Blue, 1700 mm genişliğe 4370 mm uzunluğa sahip. ESP (Elektronik Denge Kontrol Programı) tüm araçlarda standart olarak sunulurken VSM (Vehicle Stability Management Araç Stabilite Yönetim Sistemi) ile birlikte farklı yüzeylerde meydana gelen, ani fren ve yön değişiklikleri esnasında aracın yön kontrolü sağlanmış oluyor.

Yeni Picanto olgunlaştı
/images/100/0x0/563ca8c6f018fb32c8ec8187

KIA’nın merakla beklenen küçük sınıftaki modeli Picanto, bu ay sonunda satışa sunulacak. Tamamen yeniden tasarlanan, uzunluğu ve dingil mesafesi artırılan yeni Kia Picanto’nun, sınıfındaki en iddialı araçlardan biri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. 3.6 metre uzunluğundaki yeni Picanto’nun sevimli ve samimi olarak tanımlanan karakteri, olgun ve yakışıklı gibi sıfatlarla tanımlanabilecek bir karaktere dönüştürüldü. Çarpıcı görünümü, etkileyici oranları ve dinamik tasarım dili ile araç artık yoldan geçenlerin bakışlarını üzerine çekiyor. Yeni formuyla Picanto, kendine güvenen ve olgun bir duruş sergileyerek segmentindeki diğer araçlardan ayrılıyor. Yeni Kia Picanto, 5 kapılı hatchback versiyonuna ek olarak, Avrupa pazarı için 3 kapılı sportif bir versiyonu ile de satışa sunulacak. Yeni Kia Picanto, düz ve otomotiv vites seçeneği, 1.0 litre ve 1.2 litre benzinli son derece düşük emisyon değerlerine sahip yeni motorlar ile donatılacak. Benzinli motorlar ile birlikte uygun olan pazarlarda aracın LPG gibi alternatif yakıtlı versiyonları da pazara sunulacak. Yeni Kia Picanto ülkemizde hangi motor seçenekleri ile satışa sunulacağı daha kesinlik kazanmadı.

Civic Hatchback yenilendi
/images/100/0x0/563ca8c6f018fb32c8ec8189

HONDA Civic hatchback, geçirdiği küçük makyaj operasyonunun ardından Sport, Comfort ve Technology yeniden yollara çıkacak. İlk olarak 1.4 litrelik Sport versiyonuyla satışa sunulan araçta yeni sportif ön ızgara, Honda Accessories tarafından Honda Civic’e özel tasarlanan 16” spor jantlar, yeni tasarım ve çevreci alcantara sportif koltuk döşemeleri dikkat çekiyor. Nisan sonunda Technology versiyonu aileye katılırken Mayıs başında da ise Comfort paketi Türkiye’de satışa çıkacak. 1.4 Sport’ta 16 inçlik alaşımlı jantlar bulunuyor. Araçtaki alcantara & kumaş döşemeler ise kullanıcının konforunu artıran unsurlar arasında yer alıyor. 1.4 Sport’taki cruise control sistemiyle sürücüye hakim olma duygusu sonuna kadar yaşatılırken; ön sis farları, güvenlik alarmı (Sesli uyarı sistemi), arka park sensörü, elektrikli katlanabilir yan aynalar, yağmur sensörü, alüminyum pedallar, otomatik yanan farlar, 6 hoparlör, deri direksiyon ve USB özellikleri de ön plana çıkıyor. 1.4 Sport 100 beygir güç üretirken aracın maksimum torku 127 Nm. Civic’in 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi ise 5.7 litre.

Prestijin yeni simgesi 508

PEUGEOT markasının orta üst segmentindeki yeni aracı 508 ‘Kaliteli zaman’ sloganı ile Türkiye’de satışa sunuldu. Versiyona göre standart veya opsiyonel
/images/100/0x0/563ca8c6f018fb32c8ec818b
olarak sunulan Navigasyon, Renkli Head up Ekranı, Dört bölgeli otomatik klima, Akıllı ışık sistemli aktif Xenon farlar, Sürüşe duyarlı yönlendirmeli farlar, Akıllı anahtar, Elektrikli park freni, Sürücü için elektrikli bel masajı, Yol bilgisayarı, JBL hi-fi ses sistemi gibi donanımlar, 508’in özel karakterini daha da güçlendiriyor. Yeni Peugeot 508 HDi dizel motor gamı 1.6 litre 112 beygir, 1.6 litre e-HDi 112 litre Auto6R, 2.0 litre Hdi 163 beygir otomatik ve 2.2 iltre Hdi 204 beygir otomatik seçeneklerinden; benzinli motor gamı ise 1.6 litre 120 litre Auto6R, 1.6 litre 156 beygir ve 1.6 litre 156 litre otomatik seçeneklerinden oluşuyor. Yeni Peugeot 508, Marka için e-HDi teknolojisi ile yeni nesil Stop&Start sisteminin ilk kez kullanıldığı model oldu. Hızlı, işlevsel ve sessiz çalışan e-HDi ile şehir içinde yüzde 15’e varan yakıt tüketimi ve CO2 salım kontrolü sağlanıyor. Peugeot 508, 53 bin TL’den başlayan anahtar teslim fiyatları ile satışa sunuldu. Yeni Peugeot 508, Access, Active, Allure ve GT olmak üzere 4 farklı ekipman seviyesine sahip.

Mondeo artık daha avantajlı
/images/100/0x0/563ca8c6f018fb32c8ec818d

YENİLENMİŞ dış tasarımı ve sportif dinamik özellikleri ile ön plana çıkan Ford Mondeo, yeni 1.6 litrelik TDCi dizel motor seçeneğine kavuştu. 115 beygir güce sahip olan Mondeo 1.6 litre TDCi, 60 bin 920 liradan başlayan satış fiyatı ile pazardaki yerini aldı. Yenilenmiş dış tasarımı ve sportif dinamik özellikleri ile dikkat çeken Mondeo; yeni 1.6 litre TDCi dizel motor seçeneği ile yüksek performans ve yakıt ekonomisini birarada sunuyor. Mondeo’nun yenilenmiş dış tasarımı, sportif dinamik özellikleri ve performansı vurgularken; yenilenen iç tasarımıyla da kalite hissini yaşatıyor. Kinetik tasarım felsefesi doğrultusunda geliştirilen Mondeo, Trend, Titanium ve Selective olmak üzere üç donanım seviyesine sahip. Mondeo’nun yeni 1.6 TDCİ seçeneği, Ford Durashift 6 ileri manuel şanzımana sahip. Aracın ortalama yakıt tüketimi ise 100 kilometrede 4.9 litre.

C5’e Tourer seçeneği

CITROEN C5’in ürün gamı Tourer versiyonunun satışa sunulması ile daha da zenginleşti. MCP (otomatikleştirilmiş 6 ileri şanzıman) ile donatılan e-HDi micro-hybride teknolojisine sahip C5 Tourer Türkiye’de station wagon segmentine ekonomik ve performanslı yeni bir seçenek getiriyor. 2008 yılının başında
/images/100/0x0/563ca8c6f018fb32c8ec818f
gerçekleştirilen lansmanından bugüne kadar başarılı satış adetlerine ulaşan ve her zaman kendi segmentinde ilk 3 araç içerisinde yer alan Citroën C5’in, 2010 yılı sonunda yenilenen yüzü ve farklı motor seçenekleri ile zenginleşen ürün gamına şimdi de sedan kasasına ek olarak station wagon versiyonu C5 Tourer ekleniyor. Ön farlarının hemen altına yerleştirilen LED gündüz sürüş farları sayesinde ön görünümü daha da ışıltılı hale gelen C5 Tourer dikkat çekici bir görünüme sahip. İç mekan daha da aydınlık ve rahat olsun isteyenler içinse opsiyonel olarak 1.72 metrekarelik cam tavan seçeneği mevcut. C5 Tourer, 505 litrelik bagaj hacmi, kullanışlı yapısı ve taban seviyesinin daha düşük olması sebebiyle daha kolay bir yükleme fonksiyonu sunuyor. Araçta görev yapan 1.6 litrelik dizel motor 112 beygir güç üretiyor. 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi 4.6 litre olan araç Start-Stop sistemi sayesinde yüzde 25’e varan oranda yakıt tasarrufu sağlıyor. C5 Tourer 66 bin 900 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!