Bu acıya yürek dayanmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu acıya yürek dayanmaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2007 12:30

Adana’da 3 yıl önce oğlu 6 yaşındaki Yusuf’u trafik kazasına kurban veren 28 yaşındaki Emine Çelik, bu kez diğer oğlu 4 yaşındaki Ramazan’ı yine kazada kaybetti. Ölüm haberiyle sinir krizi geçiren acılı anne, oğlunun çarşafa sarılı cesedini kucağına alarak gözyaşlarına boğuldu.

Sara hastası 6 çocuk annesi Emine Çelik’in 3 yıl önce oğlu Hüseyin, oturdukları Dağlıoğlu Mahallesi’nde, arkasına asıldığı kamyonun fren yapması üzerine altında kalarak öldü. Oğlunun ölüm acısını unutamayan Emine Çelik, yeni taşındığı Atakent Mahallesi’nde ikinci evlat acısıyla yıkıldı. Çelik’in oğullarından Ramazan da, dün sokakta oyun oynarken 45 yaşındaki İbrahim Sakarya yönetimindeki 01 S 2088 plakalı öğrenci servisinin geri manevra yaparken altında kalarak can verdi. Oğlunun öldüğü haberiyle sokağa fırlayan Çelik, üzeri çarşafla örtülü cesedi görünce sinir krizi geçirdi. 3 yıl arayla iki oğlunu trafik canavarına kurban veren Çelik’i teselli etmek mümkün olmadı.

Olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı’nın incelemesinden sonra aileye teslim edilen Ramazan’ın cesedini komşuları kucaklayarak eve götürmek istedi. Bu şekilde cesedin taşınmasına vatandaşlar tepki gösterince, anne Çelik, oğlunun cesedini kucağına alarak gözyaşlarına boğuldu. Oğluna sarılarak bırakmak istemeyen anneyi, yakınları güçlükle oğlundan ayırıp, cesedi, olay yerine çağrılan cenaze aracıyla Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Anne Çelik, bu kez kaza yerinde kalan oğlunun ayakkabısı ve kıyafetlerine sarılıp ağlarken, ortaya çıkan tablo görenlerin yüreğini yaktı.

SAĞLIKLI OLANLAR ÖLDÜ

Bir çay ocağında günlük 13 YTL ücretli çalışan baba Mehmet Emin Çelik, de 3 yıl aradan sonra ikinci çocuğunun da trafik kazasına ölümüyle bir kez daha yıkıldı. Annelerinin sara hastası olması nedeniyle doğan 6 çocuktan 4’ünün de özürlü olduğunu belirten Mehmet Emin Çelik, oğlunun fotoğrafını öpüp, ardından gözyaşı döktü. Sağlıklı doğan 2 çocuğunu da kazaya kurban veren acılı baba Çelik, “Sabah işe giderken arkamdan seslenen Ramazan pasta istedi. Kazandığım parayla biraz alış veriş yapıp, erken gelmeye çalıştım.

Saat 15.30 sıralarında eve yaklaştığım sırada yolda annesi karşıladı. Ramazan’ın öldüğünü söyledi. Yavrum pastasını bile yiyemedi” dedi. Yaşadığı acılara dayanacak gücü kalmadığını belirten Mehmet Emin Çelik, “Çocuklarım da anneleri de özürlü, ben onların ihtiyaçlarını karşılayabilmek için uğraşmaktan çalışmaya vakit bulamıyorum. Bütün bunlarla mücadele ederken iki yavrumu da kaybettim. Allah’ım canımı al da kurtulayım” diye feryat etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!