Brooklyn'den Konak'a uzanan dostluk köprüsü

Güncelleme Tarihi:

Brooklynden Konaka uzanan dostluk köprüsü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 15:57

İZMİR'de Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan'ın 29 Ekim'de Brooklyn'e yaptığı ziyarette gündeme gelen ve ön protokolü imzalanan ‘Kardeş Şehir Sözleşmesi’ resmiyete kavuştu. Hakan Tartan ile Brooklyn Belediye Başkanı Marly Markowitz İzmir'de bir araya gelip kardeşlik sözleşmesine imza attı.

Haberin Devamı

İMZA TÖRENİNDEN FOTOĞRAFLAR

Konak Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Başkan Tartan protokol sayesinde İzmir'e gelen ABD'li turist sayısında önemli bir artışın olacağını, özellikle sağlık turizmi konusunda gelişmeler beklediklerini dile getirdi. Tartan, “Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız ziyarette ön protokolünü imzaladığımız bu sözleşmeyi şimdi resmiyete kavuşturuyoruz. Eminim ki, bu birliktelik İzmir'in ve Türkiye'nin Amerika'daki lobisini güçlendirecektir” dedi.

Konak ile Brooklyn belediyeleri arasında dostluk köprüsünün kurulmasını sağlayan imzaların atıldığı törende eşi Jenie ile katılan Marly Markowitz ise İzmir'de olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade etti.

2.6 milyon nüfusa sahip bir bölgenin belediye başkanı olduğunu ve bu nüfus içinde yaklaşık 50 bin Türk'ün yaşadığını dile getiren Markowitz, iki belediye arasında imzalanan kardeş şehir protokolünün çok iyi sonuç vereceğini söyledi. İzmir'i beğendiğini de vurgulayan Markowitz, Hakan Tartan gibi genç ve başarılı bir belediye başkanına sahip olduğu için Konak halkının çok şanslı olduğunu dile getirdi.

Tören sonunda Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan günün anısına Brooklyn Belediye Başkanı Marly Markowitz'e Konak'ın temsili altın anahtarı ve çini işlemeli gümüş tabak hediye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!