British Airways İzmir uçuşlarını iptal etti

Güncelleme Tarihi:

British Airways İzmir uçuşlarını iptal etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2010 10:35

İNGİLİZ hava yolları şirketi British Airways'in, İzmir Adnan Menderes Havalimanı çıkışlı İzmir- Londra direkt uçuşlarını iptal etmesi turizmcileri üzdü.

Haberin Devamı

İzmir'den Londra'ya üç yıldır, haftada üç gün karşılıklı doğrudan sefer yapan British Airways'ın bir ay önce bu seferleri iptal etmesi turizmciler tarafından olumsuz karşılandı. Destination İzmir Grubu Sözcüsü Bülent Tercan, Londra Turizm Fuarı'nda bu haberi öğrendiklerini ancak nedeni konusunda kesin yanıt alamadıklarını söyledi.

Karardan büyük üzüntü duyduklarını anlatan Tercan, “Direkt uçuşlar turizmin can damarıdır. Londra- İzmir direkt uçuşlarının kalkması İzmir için hem maddi kayıplara yol açacak hem de şehrimizin prestijini olumsuz etkileyecek. Uçuşların iptali başta turizm sektörü olmak üzere İzmir ekonomisi açısından olumsuz etki yapacaktır. Londra- İzmir uçuşlarının mutlaka devam ettirilmesi gerekiyor. İzmir'deki tüm turizm kurumlarını ve İzmir Kalkınma Ajansı'nı göreve davet ediyoruz. Bizler de başta İngiltere'nin İzmir Başkonsolosluğu ve İzmir'de büyük yatırımları olan İngiliz Şirketi Tesco Kipa'yı İzmir-Londra uçuşlarının yeniden başlaması için arabulucu olup sorunun çözümünde yardımcı olmalarını talep etmek üzere ziyaret edeceğiz” dedi.

Havacılık dünyası yetkilileri ise İzmir merkezli uçuş yapan SunExpress'in Londra uçuşlarını plan dahiline aldığını ve bu nedenle British Airways'in bu kararı verdiğini öne sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!