BP'den istifa açıklaması

Güncelleme Tarihi:

BPden istifa açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2010 17:00

İngiliz enerji devi BP, Meksika Körfezi'ndeki petrol sızıntısından sonra şirketin CEO'su Tony Hayward hakkında çıkan istifa haberlerinin doğru olmadığını söyledi.

Rusya'nın resmi haber Ajansı RIA Novosti, daha önce Başbakan Yardımıcısı Igor Sechin'in sözlerine dayandırarak yayımladığı bir haberde Hayward'ın istifa etmesinin beklendiği bildirmişti.
Haberin Devamı

 

Haber ajansı bugün BP CEO'su ile görüşmesi beklenen Sechin'in, "Hayward görevini bırakıyor, halefini tanıştırmaya geliyor" ifadelerini kullandığını yazmıştı.

 

RIA Novosti'nin haberine yalanlama ise BP'nin Londra'daki sözcüsü Carolyn Copland'dan geldi. Copland, haber için, 'kesinlikle doğru değil' dedi.

 

Hayward'ın Rus yetkililer ile yapacağı görüşmede, BP'nin finansal kapasitesini ve şirketin toplam rezerv ile petrol üretiminin yaklaşık yüzde 25'ini oluşturan Rus ortak girişimi TNK-BP ile ilgili konuları görüşmesi bekleniyor.

 

Şirketin CEO'suyla ilgili istifa söylentilerinin arttığı bu dönemde İngiliz enerji devine diğer bir kötü haber, Meksika Körfezi'nde beklenen fırtına olasılığıyla geldi. Pazartesi ve Salı günü kasırgaya dönüşme tehlikesi bulunan Alex adlı tropik fırtınanın, şirketin bölgede sızan petrolü toplama faaliyetlerini sekte vuracağından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

 

BP, bugün yaptığı açıklamada sızıntının meydana geldiği Meksika Körfezi'ndeki toplam zararın 2.65 milyar dolara çıktığını belirtti.

 

 

*Bu haber 28 Haziran 2010 tarihinde Associated Press haber ajansı tarafından "BP denies CEO resigning, Gulf storm looms" başlığı ile yayımlandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!