BP CEO'sunun yat gezisi eleştirildi

Güncelleme Tarihi:

BP CEOsunun yat gezisi eleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2010 17:26

İngiliz enerji şirketinin CEO’su Tony Hayward, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısıyla ilgilenmek yerine, oğluyla birlikte yat gezisine çıkınca eleştiri oklarına maruz kaldı.

Haberin Devamı

Beyaz Saray bu hareketi, “Hayvard’ın halk ilişkiler hataları ve gaflarından bir diğeri” olarak tanımladı.  

 

Çevreci gruplar ise, Hayward’ın petrol sızıntının büyük zarar verdiği Wight adasına yaptığı yat gezisinin “aşağılayıcı” bir hareket olarak tanımladı.

 

BP ise Hayward’ı savundu ve CEO’nun 20 Nisan’da patlak veren körfez felaketinden bu yana ilk kez görevinden ayrı bir gün geçirdiğine dikkat çekti.

 

Hayvard ise gününü oğlu ile birlikte, ABD’li banka JPMorgan’ın sponsorluğunda düzenlenen yat yarışlarına katıldı.

      

Fotoğrafçılar ise yarış sırasında, Hayward tam 270 bin dolar değerindeki “Bob” adlı yatını görüntüledi.      

 

Haberin Devamı

HALKLA İLİŞKİLER GAFI

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Rahm Emanuel, yat yarışını Hayward’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği halkla gaflarından bir diğeri olarak tanımladı.

 

ABD’nin ABC kanalında yayımlanan This Weekprogramına konuşan Emanuel, “CEO’nun bugüne kadar sarf ettiği sözler ve attığı adımları dikkate alarak, halkla ilişkiler alanında ikinci bir kariyer beklememesi gerektiği sonucuna varabiliriz” dedi.

 

Çevre sorunlarına odaklanan uluslararası sivil toplum kuruluşu Greenpeace’nin Meksika Körfezi’ndeki felakete karşı yürüttüğü kampanyanın sözcüsü olan Charlie Kronick ise, Hayward’ın yat gezisini “Bu çok aşağılayıcı bir hareket. Hayward’ın yaptığı felaketten büyük zarar gören insanların yarasına tuz basmaktan başka bir şey değil” diye konuştu.       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!