Bozdağ'dan Gezi olaylarını eleştiren Merkel'e çok sert yanıt: Almanya'da da Türkler var...

Güncelleme Tarihi:

Bozdağdan Gezi olaylarını eleştiren Merkele çok sert yanıt: Almanyada da Türkler var...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2013 15:06

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gezi olayları konusunda "dehşete düştüm" diyen Almanya Başbakanı Angela Merkel'e çok sert çıktı. Bozdağ, "Almanya'da da Türkler var. Onlar da Sayın Merkel'in bu açıklamaları karşısında bir değerlendirme yapacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcı'yı kabulünde Merkel'in açıklamalarına değinen Bozdağ, şöyle konuştu;

"Merkel'in görüşleri yeni görüşler değil. Sayın Merkel'in yaptığı bu açıklama, iktidar olması hasebiyle sadece iç politikaya dönük değerlendirilemez. Çünkü şu anda Başbakan'dır. Daha önce bildiğimiz görüşleridir. Almanya'da da Türkler var. Onlar da Sayın Merkel'in bu açıklamaları karşısında bir değerlendirme yapacaktır."
 
"BEN DE ALMANYA'YA BAKINCA KORKUYORUM..."
 
Merkel'in "Gezi olaylarında Türkiye'deki görüntüler beni dehşete düşürdü" ifadesine atıfta bulunan Bozdağ, "Ben de buradan söylüyorum. ALmanya'da işlenen neo-nazi cinayetlerinde hayatını kaybeden 8 Türk vatandaşı, aileleri, anaları, babaları, eşleri, kardeşleri katil olarak suçlayıp, aradan 10 yıl sonra katillerin neo-naziler olduğunun ortaya çıkması da beni korkutuyor"
Merkel, Gezi olayları konusunda "Türk hükümetinin Gezi Parkı eylemleri konusundaki yaklaşımı diğer pekçok kişi gibi beni de dehşete düşürdü" demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!