Böyle karşıladılar

Güncelleme Tarihi:

Böyle karşıladılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2004 01:50

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna gezisinin son gününde ziyaret ettiği Kırım Özerk Cumhuriyeti’nde Türk bayrakları Atatürk posterleri ile karşılandı.

Özerk Cumhuriyet’in başkenti Simferepol’de ziyaretlerde bulunan Erdoğan’a Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi tarafından fahri doktora ünvanı verildi.

Erdoğan, kar yağışı ve soğuğa rağmen yerel giysiler içinde üniversite kapısında kendisini bekleyen kız öğrencilerle ilgilendi. ‘Aman hızlı hareket edelim, çocuklar üşümüştür’ diyen Erdoğan, kısa kollu gömlekleri ile bekleşen öğrencilerle fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Kırımlı genç kızlar Erdoğan’ı tören salonunda da bir ellerinde Türk bayraklarını sallayarak, diğer elleriyle de Atatürk posterlerini göğüslerinin üzerinde tutarak karşıladılar. Başbakan Erdoğan da salondan ayrılırken, konuşmasında birlik içinde kalmalarını tavsiye ettiği Kırım Tatarlarına büyük ilgi gösterdi, elini kalbinin üstünde tutarak selam verdi.

Serenada alkış

Kırım Özerk Cumhuriyeti yetkilileriyle yemek yiyen Başbakan Erdoğan’a yöresel sanatçılar mini konserler verdi. Keman sanatçısı Enver Egizov Erdoğan’ın yanına giderek serenat yaptı. Bu gösteriden etkilenen Erdoğan ise sanatçıyı bir süre ayakta dinleyerek alkışladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!