Böyle isyan etti: Neden ben hapsediliyorum?

Güncelleme Tarihi:

Böyle isyan etti: Neden ben hapsediliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2017 19:13

Samsun’da 1,5 ay evli kaldığı kocasından boşanan ama ölüm tehditleri almaya devam eden 36 yaşındaki Deniz Ceylan, CHP Samsun İl Başkanlığında kadınlarla birlikte basın açıklaması yaptı.

Haberin Devamı

Samsun'da yaşayan Deniz Ceylan 8 ay önce ikinci el eşya satışı yapan İ.L. (36) ile tanıştı. Deniz Ceylan ailesinin karşı çıkmasına rağmen İ.L. ile nikah masasına oturdu. Ancak evlendiklerinden bir süre sonra eşinin Samsun’dan taşınma isteğini reddeden Ceylan'ın kocasıyla arası açıldı. İddiaya göre, araları açıldıktan sonra konuşmak isteyen İ.L., bir restoranda Deniz Ceylan’ı dövmeye başladı. Vatandaşlar genç kadını kurtarmaya çalışırken, İ.L., "Kimse karışmasın, o benim eşim" diyerek dövmeye devam etti. Polis geldiğinde ise olay yerinden kaçtı. Genç kadın boşanma davası açtı. 1,5 ay evli kaldığı İ.L.’den boşanan Deniz Ceylan annesinin evine döndü. İ.L., boşanmalarına rağmen genç kadının peşini bırakmadı. İddiaya göre, İ.L. eski eşini, ailesini ve arkadaşlarını ölümle tehdit etmeye devam etti. Hakkında birçok uzaklaştırma kararı verilen İ.L., eski eşini rahatsız etmeyi bırakmadı. Durumun ardından CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz ve Deniz Ceylan, yaptıkları basın açıklaması ile olayı anlattı.

Haberin Devamı

ASIL SUÇLU DIŞARIDAYKEN NEDEN BEN…”

 Sığınma talebini suçlu olmadığı için kabul etmediğini ifade eden Deniz Ceylan, “Samsun Valiliğinden bir açıklama yayımlandı. Koruma kararını ya da sığınma talebini reddettiğimi söylediler. Evet, reddettim. Çünkü suçlu olan ben değilim. Hayati tehlike oluşturan ben değilim. Tehdit eden, öldürmeye kalkan ve şiddet uygulayan ben değilim. Neden ben hapsediliyorum? Asıl suçlu dışarıdayken, eski eşim dışarıda özgür bir şekilde gezerken, ben neden hapis gibi bir yere atılmak isteniyorum? Ailemle görüşmem neden yasaklanıyor. Sadece tehlike altında olan ben değilim. Benim yerimi öğrenmek amaçlı arkadaşımı da bıçakla tehdit ederek kaçırdı. Ailemi de tehdit etti. Ailemi, arkadaşlarımı ve beni yani hepimizi mi sığınma evine koyacaklar? O zaman bunca insanı bir sığınma evine kapatıp, ‘evet, biz durumu hallettik’ demektir bu. Başka bir şey değildir” dedi.

 “DARP GÖRÜNTÜLERİMİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTİYORUM”

 Kendisine birçok yerde darp uygulandığını ama yetkililerin bu kayıtları almadığından da şikayetçi olan Ceylan, “Benim durumum sosyal medyada ve ulusal basında yankı buldu, ilgili makamlar harekete geçti. Mademki ilgili makamlar bu kadar hızlı ve titizlikle çalışıyorsa o zaman darba uğradığım yerlerdeki kamera görüntülerinin nerede olduğunu sormak istiyorum. Ben darp edildikten sonra yetkilere darp edildiğim yerlerde görüntüler olduğunu söyledim. Yetkililer ise ya yanlış görüntüleri aldılar ya da görüntülerin silinmesi beklenerek olaydan 1 ay sonra görüntüler alınmaya gidildi. Bu soruların da cevabını istiyorum. Darp görüntülerimin ortaya çıkmasını istiyorum. Acil olarak hakim ve savcıları, kadınları kapatmak yerine, kadınları özgürleştirmek için suçluların cezalandırmak için görevlerini yapmasını istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

 “KADINLARIN YÜZDE 50’SİNİ ESKİ EŞLERİ ÖLDÜRÜYOR”

 Kadına yönelik şiddetin bir an önce durması gerektiğini ifade eden CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz, “Kadın her yerde kadındır. Bu şiddetin artık son bulması gerekiyor. Kadına yönelik şiddetin bitmesi için hükümetin ve devlet kurumlarının aktif şekilde rol alması gerekiyor. 2017 yılında şu ana kadar 365 kadın cinayeti yaşandı. Bu çok büyük bir rakam ve her geçen gün daha da artıyor. Bu olaylar Türkiye’nin her bölgesinde yaşanıyor. Kadının maruz kaldığı şiddetin failine baktığımızda ise bunun da yüzde 50’sinin eski eş tarafından yapıldığını görüyoruz” şeklinde konuştu.

 Daha sonra açıklamalarda bulunan Deniz Ceylan’ın babası Engin Ceylan ise sığınma evlerinin ceza evlerinden farklı olmadığını, kızını canı pahasına da olsa koruyacağını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!