'Böyle bir demeç vermedim'

Güncelleme Tarihi:

Böyle bir demeç vermedim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2005 17:36

Başbakan, Alman gazeteciye "türban" konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, "Böyle bir demeç vermedim" dedi.

Haberin Devamı

Erdoğan: 'Kızım türbanı şık buluyor'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir Alman gazetesine verdiği ileri sürülen demeci ile ilgili olarak, “Aslı astarı olmayan açıklamalar, beyanlar var. Kimisi derleme toparlama cinsinden diyebileceğim haberler..., Bu konuda da zaten benim kanaatim, düşüncem, 3 Kasım seçimleri öncesinde ne ise bugünde odur” dedi.

Güney Asya'da felaket bölgesindeki ülkelere yaptığı ziyaretleri sürdüren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Phuket'te Sheraton Grande Laguna Oteli'nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"BÖYLE BİR GAZETECİ TANIMIYORUM"

Bir gazetecinin, “Bir Alman gazetesine verdiğiniz demeçte, 'türban sorununa karşı bir çözüm bulacağınızı' söylemişsiniz. Bu çözümün ne olacağını merak ediyoruz. Bu konuda bizi biraz aydınlatır mısınız?” sorusunu Erdoğan, “Konunun dışına çıkmanızı istemezdim ama... Maalesef, geneli itibariyle aslı astarı olmayan, açıklamalar, beyanlar var. Kimisi derleme toparlama cinsinden diyebileceğim haberler... Bu konuda da zaten benim kanaatim, düşüncem 3 Kasım seçimleri öncesinde ne ise bugünde odur. Onu o şekilde uygulamaya almanızı veya öyle düşünmenizi özellikle sizlerden isterim” diye yanıtladı.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, basın toplantısının ardından gazetecilerin, Alman gazetesine yaptığı açıklamayla ilgili sorularını yinelemeleri üzerine, “Böyle bir gazeteciyi tanımıyorum. Böyle bir demeç de vermedim” dedi.

Erdoğan'ın Güneydoğu Asya gezisine katılan Adana Milletvekili ve Siyasi İlişkiler Danışmanı Ömer Çelik de bu haberi, “tümüyle yalanladıklarını” belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!