"Böyle bir acıya yürek dayanmaz”

Güncelleme Tarihi:

Böyle bir acıya yürek dayanmaz”
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 12:59

Konya'da Sille Baraj Göleti'nde iki küçük kızı ile kocasının cesetlerinin bulunmasının ardından zor günler yaşayan Havva Pay'ın gözyaşı hiç dinmiyor.

Merkez Selçuklu ilçesindeki Sille Baraj Göleti'nde baba Ali Pay ve kızları Ayşe Çağlayan (5) ile Esma Zehra Pay'ın (3) cesetlerinin bulunmasının ardından Pay ailesinin evinde hüzün ve gözyaşı var.

En büyük acıyı ise aynı günde eşi ve iki çocuğunu kaybeden anne Havva Pay yaşıyor.

Akrabalarının desteğiyle ayakta duran genç kadın, acısını sürekli döktüğü gözyaşlarıyla dindirmeye çalışıyor.

Havva Pay, olayın şokunu hala üzerinden atamadığını söyledi.
Bazı gazetelerde çıkan “Baba çocuklarıyla intihar etti” haberlerinin kendilerini çok yıprattığını belirten Pay, “Ben eşimle 8 yıldır evliydim. Eşim çocuklarının kaşının eğilmesine dayanamayan bir babaydı. Ben çocuklara kızdığımda bile gönlü olmazdı” dedi.

Yüzme bilmediği için boğulmaktan korkuyormuş

Sık sık çocuklarını gezdiren eşinin olay günü de “Parka gidiyoruz” diyerek evden ayrıldığını dile getiren Pay, aralarında hiçbir problem olmayan eşinin ertesi gün çocuklarıyla birlikte ölüm haberini aldığını ifade etti.

“Böyle bir acıya yürek dayanmaz” diyen Pay, şunları kaydetti:

“Allah'a sığınıyorum. Elimden başka bir şey gelmiyor. Eşim sürekli olay yerine gider ve balık tutardı. Ancak son bir yıldır su yükseldiği için balık tutmaya gitmiyordu. Bana yüzme bilmediğini, suya düşerse boğulmaktan korktuğunu söylerdi. Maddi olarak zor günler yaşıyorduk. Eşim işsiz olduğu için cep telefonunu bile satmıştı. Ancak ölmeseydi bir gün sonra iş başı yapacaktı. Daha önce iş bulmuştu ancak il dışında olduğu için beni ve çocukları bırakmamak için gitmemişti. Yaşananlara anlam veremiyorum. Çocuklarım bir ayın 9'u ve 10'unda dünyaya gelmişti. Yine başka bir ayın 9'unda gittiler, 10'unda cenazeleri geldi.”

Ali Pay'ın annesi Ayşe Pay ise eşinin de yaklaşık 12 yıl önce Antalya'da boğularak öldüğünü, oğlu ve torunlarının da yıllar sonra kendilerine aynı acıyı yaşattığını vurguladı.

Sille Baraj Göleti'nde 10 Ağustos'ta 2 çocuk cesedi olduğunu gören çobanın ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, cesetlerin kayıp başvurusu yapılan Ayşe Çağlayan ve Esma Zehra Pay'a ait olduğunu belirlemişti. Arama çalışmaları sonucu baba Ali Pay'ın cesedine de aynı yerde ulaşılmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!