Boyayıp kiralayan şebeke yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Boyayıp kiralayan şebeke yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 02:03

İstanbul'da çaldıkları otomobilleri sarıya boyayıp, sahte belge ve plakalar hazırlayarak ‘‘taksi’’ diye aylığı bir milyar liradan kiraya veren 8 kişilik şebeke yakalandı.

Sahte taksi şebekesi, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen, aynı sokakta plakaları aynı olan iki taksinin bulunduğu yönündeki ihbar sayesinde çökertildi. Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobilleri önce sarı renge boyadıklarıotomobilleri dana sonra sahte belge ve plaka düzenleyerek taksi haline getirdikleri iddiasıyla Mehmet Kam, Ömer Can, Nihat Türkoğlu ile birlikte toplam 8 kişiyi gözaltına aldı. Şebeke elemanları ifadelerinde, sahte ticari taksileri şoför olarak çalışmak isteyen kişilere aylığı 1 milyar liradan kiraya verdiklerini söylediler. Yaklaşık 1 yıldır çok sayıda taksi çalıştırdıklarını itiraf eden Mehmet Kam, ‘‘Otomobilleri çaldıktan sonra onları sarıya boyayıp, sahte ticari oto plakası takıyorduk. Hazırladığımız sahte belgelerle hiçbir şeyden haberi olmayan şoförler rahatlıkla piyasada çalışıyorlardı. Üstelik plaka sahte olduğu için şoförlerin yedikleri trafik cezalarını da gerçek plakanın sahipleri ödüyordu. Hiç problem çıkmadan araçlarımız aylardır çalışıyorlardı’’ dedi. Yetkililer şebekeyle birlikte çalınıp ticari taksi haline getirilen 6 otomobile el konulduğunu, soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü belirttiler.

Gerçek taksiciler yuhaladı

Sahte taksi şebekesi, aynı plakalı iki taksinin aynı sokakta rastlaşması sonucu ortaya çıkarıldı. 6 sahte taksiye el kondu. Sahte taksilerde kullanılan plakaların gerçek sahipleri şebeke elemanlarını yuhaladılar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!