Boyanı temizle

Güncelleme Tarihi:

Boyanı temizle
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

Hakimden zanlıya tatlı uyarı

Eylemcinin başına telsizle vururak ölümüne yolaçmakla suçlanan polis saçlarını boyatınca, yargıcın müdahalesi ile karşılaştı.

Boya dikkat çekti

SÜREKLİ aydınlık için bir dakika karanlık eyleminde kalp krizi geçirerek ölen Celal Cankoru'nun başına telsizle vurduğu iddia edilen polis memuru Dursun Saygılı, üç yıl sonra yargılanmaya başlandı. Antalya 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, polis memuru Saygılı'nın boyattırdığı saçları sorun yarattı.

Resimlerin dili

Saygılı'nın olay anında çekilen fotoğraflardaki saç rengi ile şu andaki saç renginin farklılığına dikkat çeken mahkeme başkanı hakim Fikri Durmaz, polis memuruDursun Saygılı’dan bir dahaki duruşmaya doğal saç rengi ile gelmesini istedi. Dursun Saygılı ise, saçlarını beyazlatmak için bir ay süre verilmesini istedi.

Tam üç yıl sonra

Saygılı'nın yargılanması için İçişleri Bakanlığı, Antalya Valiliği ve Cumhuriyet Savcılığı arasındaki yazışmalar 3 yıl sürdü. Memurin Muhakematı Komisyonu'ndan yargılanması yönünde karar çıkınca Dursun Saygılı bugün ilk kez hakim önüne çıkarıldı. Dursun Saygılı suçlamaları reddetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!